Ο Δήμαρχος Λαρισαίων απαντά στον ΣΙΚΑΕΛ: "Δεν αναζητούμε ενόχους - Ψάχνουμε τρόπους να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις (σας) ανοιχτές"


Με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Απόστολος Καλογιάννης, δίνει την απάντηση του στην χθεσινή, "ειρωνικη" κατά του προσώπου του Δημάρχου, επιστολή του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ). 

Στην απάντηση του ο κ. Καλογιάννης αναφερει:

"Αγαπητοί φίλοι, μέλη του ΣΙΚΑΕΛ

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι και δική μου αγωνία. Δεν υπάρχουν αθώοι και ένοχοι στην υπόθεση της πανδημίας. Υπάρχουν μέτρα που προστατεύουν τη δημόσια υγεία. Και τα μέτρα αυτά, είτε τα εφαρμόζουμε και κρατάμε τις επιχειρήσεις ανοιχτές, είτε δεν τα εφαρμόζουμε και οι επιχειρήσεις θα κλείσουν. 

Έχοντας την αρνητική εμπειρία των κλειστών καταστημάτων και της εστίασης την Ανοιξη  είναι κρίσιμο για όλους μας να μην ξαναγυρίσουμε εκεί. Ο μόνος τρόπος είναι να τηρήσουμε τα μέτρα. Δεχθείτε λοιπόν, ότι όσοι επιμένουμε σ’ αυτή την πρακτική, δεν το κάνουμε γιατί αναζητούμε ενόχους. Το κάνουμε γιατί αναζητούμε τρόπους να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ανοιχτές. 

Είμαστε στην ίδια πλευρά. Ας το παλέψουμε δίπλα – δίπλα. Μόνο έτσι μπορούμε να  κερδίσουμε…"

 

Στην χθεσινή του, "ειρωνικη" προς το πρόσωπό του Δημάρχου Λαρισαιων, επιστολή ο ΣΙΚΑΕΛ ανεφερε:

«Αξιότιμε κύριε δήμαρχε Λαρισαίων.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας συγχαρούμε (για δεύτερη φορά) για την εξιχνίαση και την αποκάλυψη των ενόχων της διασποράς του COVID-19 στην πόλη μας. Με όλους τους αποτελεσματικούς ελέγχους και ενημερώσεις που κάνατε όλο αυτόν τον καιρό στην πόλη μας καθώς και τις καθημερινές επαφές και συναντήσεις που είχατε με τον ένα τουλάχιστον επίσημο φορέα της εστίασης (ΣΙΚΑΕΛ) καταφέρατε με πραγματικά επαγγελματικό τρόπο να φτάσετε στα ίχνη των ενόχων.

Επίσης θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε από την στιγμή που η υπόθεση έχει κλείσει επιτυχώς να σταματήσετε να μας καλείτε στις ενημερώσεις και συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς οι οποίες είχαν ως σκοπό την ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας στην πόλη μας.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε

«Ave Caesar, morituri te salutant”».



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_836.html
Follow us: larisacitynews on Facebook