Άννα Βαγενά: "Οι τράπεζες τον χαβά τους"


Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κα Άννα Βαγενά σε δήλωσή της επισημαίνει τα εξής:

«Όπως μου καταγγέλλουν ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού και που πλήττονται σε υπέρτατο βαθμό από τα μέτρα για την πανδημία, οι τράπεζες άρχισαν και πάλι να τους ενοχλούν για την εξόφληση δόσεων μικρών επιχειρηματικών δανείων, παρόλο που έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα αναστολής καταβολής των δόσεων των δανείων τους, το οποίο μάλιστα έχει παραταθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Από την άλλη, ο γνωστός επιχειρηματίας του τζόγου κ. Πηλαδάκης, ιδιοκτήτης όχι ενός, αλλά τριών καζίνο, φαίνεται να χαίρει άλλου είδους εύνοιας, καθώς όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, αν και κακοπληρωτής, προέβη σε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς και από τα 150 εκατ. ευρώ που χρωστάει τελικά θα πληρώσει μόλις 11,1 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε διάρκεια 22 χρόνων.

 

Την ώρα που μικροοφειλέτες δεν ξέρουν αν αύριο θα είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις τους ή κινδυνεύουν να χάσουν την α’ κατοικία τους, κάποιοι συνεχίζουν ανέμελοι τις δραστηριότητές τους ως «υγιείς» επιχειρηματίες, σαν να μην τους αγγίζει ούτε νόμος ούτε πανδημία.

Οι τράπεζες, όμως, ενοχλούν τους αδύναμους, αυτούς που πλήττονται και κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα, πιστές στο νεοφιλελέυθερο δόγμα τους».


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_714.html
Follow us: larisacitynews on Facebook