Δήμος Τυρνάβου: Ικανοποίηση Γ. Κόκουρα για την έγκαιρη χορήγηση αδειών απόστασης σε διήμερους αμβυκούχους



Μετά από επαφές του δημάρχου Τυρνάβου με το ΥΠΑΑΤ και την ΑΑΔΕ

Την ικανοποίησή του για την έγκαιρη υπογραφή της απόφασης που επιτρέπει στους διημέρους αμβυκούχους να ανάψουν σύντομα τα καζαναριά για την απόσταξη τσίπουρου, εκφράζει ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας.

Ο κ. Κόκουρας ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, με τους οποίους όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε επικοινωνία,  για τη γρήγορη διευθέτηση του θέματος.

 
Αναλυτικότερα η δήλωση του δημάρχου Τυρνάβου Γ. Κόκουρα έχει ως εξής: 

Είμαστε χαρούμενοι για την απόφαση που εξεδόθη προ ημερών και αφορά τη χορήγηση αδειών απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών για την τρέχουσα αποστακτική περίοδο (2020-2021). Εξήγησα στους αρμόδιους υπουργούς, ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αλλά και τις πιέσεις που δέχεται η αμπελοκαλλιέργεια από την πανδημία του κορονοιού, ήταν επιβεβλημένη ανάγκη να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου. Όπως γνωρίζετε το σταφύλι αποτελεί βασική καλλιέργεια της επαρχίας και το τσίπουρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία του Τυρνάβου. Αποτελεί ένα παραδοσιακό προϊόν, αλλά είναι και το μέλλον μας. Σαν δημοτική αρχή στηρίζουμε την αμπελοκαλλιέργεια, στηρίζουμε τους παραγωγούς και τους μικρούς αποσταγματοποιούς. Είμαστε βέβαιοι ότι και η φετινή χρονιά θα στεφθεί από επιτυχία και θα παραχθεί, χωρίς προβλήματα, το γνωστό ποιοτικό προϊόν του τσίπουρου».


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_133.html
Follow us: larisacitynews on Facebook