Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: "Οι Ναζί στη φυλακή"


Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά από 5,5 χρόνια συνεχόμενων συνεδριάσεων, έφτασε η ώρα της λήξης της πολύκροτης δίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», καθώς την Τετάρτη 7/10 θα γίνει γνωστή η τελική απόφαση της δικαιοσύνης .

Η αποδεικτική διαδικασία έφερε στο φως αμέτρητα στοιχεία που τεκμηριώνουν απολύτως τόσο την τέλεση των επιμέρους σοβαρών κακουργημάτων, όσο και το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την ηγεσία να σχεδιάζει και να εγκρίνει την εγκληματική δράση των νεοναζί.

Έχουμε καθήκον να μην ξεχάσουμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τη δράση των ταγμάτων εφόδου, τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών, τα εκατοντάδες θύματα της Χρυσής Αυγής.

Έχουμε χρέος να θυμόμαστε τα φρικτά εγκλήματα του Ναζισμού στη σύγχρονη ιστορία και τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η οποιαδήποτε ανοχή, τόσο σε θεσμικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, στον φασισμό. Μια καταδικαστική απόφαση στη Δίκη της Χρυσής Αυγής δεν θα αποτελέσει απλά και μόνο μια ηθική δικαίωση για τα θύματα των δράσεών της, αλλά και ένα αποφασιστικό μήνυμα ότι σε ένα δημοκρατικό κράτος μια νεοναζιστική συμμορία δεν μπορεί να δρα ανενόχλητη κάτω από τον μανδύα του κοινοβουλευτισμού.

 

Το μήνυμα, για την απερίφραστη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, πρέπει να είναι μαζικό και ξεκάθαρο από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες αυτού του τόπου, χωρίς περιστροφές και «ναι μεν αλλά». Στο πλαίσιο αυτό, σε τοπικό επίπεδο, χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων υπέρ της σαφής καταδίκης της οργάνωσης, καταδικάζοντας παράλληλα την απόφαση της παράταξης της κας Καραλαριώτου και του κ. Βαϊούλη να ψηφίσουν λευκό.

Ωστόσο, για την οργάνωση μας, πέρα από τα καταδικαστικά ψηφίσματα η απάντηση και το μήνυμα τόσο προς την ελληνική δικαιοσύνη όσο και κυρίως προς τον οποιονδήποτε εκφραστή και θιασώτη του φασισμού σε αυτό τον τόπο, οφείλει να δίνεται κατά κύριο λόγο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, προτάσσοντας τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία. Και η απάντηση οφείλει να δίνεται μαζικά και όποτε απαιτείται στους δρόμους.
Γι ‘ αυτό καλούμε τους νέους και τις νέες, αλλά και κάθε άνθρωπο που στέκεται απέναντι στις ιδέες του φασισμού και του ρατσισμού, να βρεθεί την Τρίτη στις 06/10 και ώρα 19:00 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας για να απαιτήσουμε το αυτονόητο!

Δεν είναι αθώοι, ΝΑΙ στη φυλακή

Η μόνη δικαίωση είναι τα ισόβια στους ναζί.

Ποτέ ξανά φασισμός.»



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_6.html
Follow us: larisacitynews on Facebook