Καθαρισμός του ποταμού Γάβρα από την Π.Ε ΚαρδίτσαςΕργασίες καθαρισμού του ποταμού Γάβρα στο ύψος της Τ.Κ Μητρόπολης πραγματοποιούν μηχανήματα της Π.Ε Καρδίτσας. Παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο, προκειμένου να διευκολύνεται η ροή των υδάτων: 

‘’ Μετά την πρόσφατη πλημμύρα ξεκινήσαμε άμεσα τον επανακαθαρισμό ποταμών, με ταυτόχρονη διαμόρφωση των πρανών τους. Έτσι και στον ποταμό Γάβρα, στην Τ.Κ Μητρόπολης πραγματοποιούμε εργασίες καθαρισμού σε μήκος 1,5 χλμ περίπου σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και τον πρόεδρο της Τ.Κ κ. Βάιο Κουκουζέλη. 

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν κοπή δέντρων και αυτοφυούς παρόχθιας βλάστησης, απομάκρυνση κλαδιών και φερτών υλικών και καθαρισμό της συσσωρευμένης λάσπης. 

Στόχος μας να αποσυμφορηθεί η κοίτη του ποταμού και να διευκολύνεται η απρόσκοπτη ροή των υδάτων. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται εργασίες διαμόρφωσης της όχθης αμφοτερόπλευρα του ποταμού. 
 
Συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε ως Π.Ε Καρδίτσας σε κάθε σημείο που χρήζει εργασιών καθαρισμού και επαναδιαμόρφωσης. Είναι για εμάς προτεραιότητα, όπως και για τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, η αποκατάσταση κομβικών – για την αντιπλημμυρική προστασία – σημείων’’.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_822.html
Follow us: larisacitynews on Facebook