Άννα Βαγενά: «Πλήρης αποτυχία Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ»


«Με άδεια χέρια γύρισε από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που έγινε στις Βρυξέλλες την Παρασκευή 16/10/20, ο πρωθυπουργός. Ακόμα μία φόρα δεν κατάφερε να αποσπάσει την επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία. Το μόνο που κατάφερε είναι η σύσταση προς την Τουρκία για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Αιγαίο και διορία τριών μηνών για να γίνει «καλό παιδί», αλλιώς θα της «τραβήξουν το αυτί» οι εταίροι μας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Λαρισαία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά.

 

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Κοροϊδία και υποτίμηση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, για την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Πού είναι τώρα οι υπερπατριώτες για να αντιδράσουν σε αυτή την άκρως υποτιμητική συμπεριφορά των εταίρων μας; Γιατί δεν αντέδρασε άμεσα ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής; Τι άλλο περίμενε δηλαδή από τη διαρκή παραβίαση των χωρικών μας υδάτων από το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας «Oruc Reis»; Μήπως η κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό είναι τα έξι μίλια, όπως είπε και ο στενός του συνεργάτης, ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γεραπετρίτης; Μήπως στρώνεται ο δρόμος για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο άλλος του συνεργάτης, που πρόσφατα διορίστηκε ως σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, κ. Θάνος Ντόκος;

Η άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής είναι σοβαρή υπόθεση και η διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας είναι υπόθεση όλων, αλλά κυρίως ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, πράγμα το οποίο, δυστυχώς, φαίνεται να μη συμβαίνει με την παρούσα κυβέρνηση της ΝΔ».



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_522.html
Follow us: larisacitynews on Facebook