Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό για το "διευθυντήριο" της εγκληματικής οργάνωσης


Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό για το "διευθυντήριο" της Χρυσής Αυγής. Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε Αλεξόπουλο, Μπούκουρα, Μίχο, Αρβανίτη. Στους τέσσερις πρώην βουλευτές το δικαστήριο χορήγησε από ένα ελαφρυντικό. Και συγκεκριμένα στους Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και στους Νίκο Μίχο και Μιχάλη Αρβανίτη το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου. Σε 8 κατηγορούμενους χορηγήθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και σε δύο της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αμέσως μετά την εκφώνηση των ελαφρυντικών από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, στην αίθουσα εισήλθε ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου. «Θεωρώ ότι υπάρχει προκατάληψη απέναντι μας. Μέχρι και ο πρωθυπουργός σας έχει πιέσει για την απόφαση σας» είπε ο Γιαννης Λαγός στο δικαστήριο και διορίζει συνήγορό του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη.

 

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους 7 πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση. Πρόκειται για τους Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Λαγό, Παπά, Γερμενή, Παναγιώταρο και Ματθαιόπουλο. Αυτό σημαίνει ότι το πλαίσιο ποινών που είναι 5 έως 15 χρόνια για αυτούς δεν αλλάζει. Οι οκτώ κατηγορουμενοι που τους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας είναι: Αναδιώτη, Τσακανίκα, Αγριογιάννη, Ευγενικό, Χατζηδάκη, Μαρία, Χρυσαφίτη, Παπαδόπουλος. Επίπλεον, στους Δήμου και Σκάλκο το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.


Πηγη: enikos.gr