Συνάντηση της Διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων με εκπροσώπους της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας


     Τη  Διευθύντρια  Δ.Ε. Τρικάλων,  κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου,  επισκέφθηκαν χθες, 6-10-2020,  στο γραφείο της  η κα. Καναρά Μαρία,  Πρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, και η  κα. Κωστοπούλου Στεφανία, Γενική Γραμματέας  του Συμβουλίου.

     Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενημέρωση σε πρώτο επίπεδο για τη δράση της  Ελληνικής  Αντικαρκινικής  Εταιρείας σε θέματα Αγωγής Υγείας.  Συγκεκριμένα μίλησαν για ένα χρήσιμο σχολικό βοήθημα, πρωτοπόρο και καινοτόμο, για τον εκπαιδευτικό και τους μαθητές (Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου), που παρέχει πληροφορίες για πρακτικές εφαρμογές στη σχολική τάξη και γενικά προτείνει ένα εφαρμόσιμο μοντέλο Αγωγής Υγείας.  Το σχολικό αυτό εγχειρίδιο διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή προς το παρόν και έχει εγκριθεί από το Υ.ΠΑΙ.Θ. 

     Η κα. Ξυνοπούλου  επεσήμανε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και τόνισε πως το Υπουργείο Παιδείας  δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εκπονούν Προγράμματα Αγωγής Υγείας  με τους μαθητές τους από το 2000 και θεωρείται τμήμα των ωρολόγιων και αναλυτικών προγραμμάτων. Ως εκ τούτου θα τους είναι πολύ χρήσιμο το συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καθώς περιέχει πλούσιο ενημερωτικό υλικό, αλλά και φύλλα εργασίας για τους μαθητές.

 

      Αφού ευχαρίστησε τις δύο κυρίες για την έντυπη μορφή του συγκεκριμένου βιβλίου που της πρόσφεραν, υποσχέθηκε να συνεργαστούν, διότι οι τομείς της Παιδείας και της Υγείας χρήζουν της αμέριστης επιμέλειας όλων μας. «Είναι πιο επίκαιρο και αναγκαίο από ποτέ, είπε, να αυξήσουμε το αίσθημα της ευθύνης των παιδιών μας για την προαγωγή της υγείας, αλλά και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την υγιεινή ζωή ως το μοναδικό μέσο που διασφαλίζει και τη μελλοντική τους υγεία. Άλλωστε οι γιατροί πιστεύουν πως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.»



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/blog-post_656.html
Follow us: larisacitynews on Facebook