Συμβολική κατάληψη στο διοικητήριο από τον Σύλλογο Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας


Σε συμβολική κατάληψη του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα προχώρησαν σήμερα τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με αιχμή του δόρατος την άμεση επίλυση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν το έργο των υπαλλήλων της Περιφέρειας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους και την προσωπική τους ασφάλεια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Μάρκου, δεν απέκλεισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία είχαν τεθεί ξανά, όπως υπενθύμισε ο ίδιος, με επίταση σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Τα θέματα που έθεσε επί τάπητος ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αφορούν ειδικότερα:

« -Στην πραγματοποίηση της μελέτης εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου, αφού αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

- Στην άμεση ανανέωση και αύξηση του αριθμού των υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΠΘ) που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι για την διεκπεραίωση των εργασιακών τους καθηκόντων.

Τα υπάρχοντα υπηρεσιακά οχήματα της ΠΘ στο σύνολό τους είναι σε άσχημη μηχανολογική κατάσταση με αποτέλεσμα το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος συντήρησης και την αυξημένη επικινδυνότητα κατά την οδήγησή τους. Ιδιαίτερη μνεία να δοθεί στην ΠΕ Καρδίτσας όπου έχουν καταστραφεί τα υπηρεσιακά οχήματα λόγω της πλημμύρας.

- Την άμεση παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), σύμφωνα με την ΚΥΑ 43726 (ΦΕΚ 2208Β/8-6-2019).

- Πραγματοποίηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα ιατρικών εξετάσεων στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

- Στην συγκρότηση των Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας (ΕΥΑΕ) στην ΠΘ υπάρχει δυσλειτουργία και ζητούμε την άμεση και προσωπική σας παρέμβαση με σκοπό να αποκατασταθούν οι όποιες λανθασμένες εκτιμήσεις με την συγκρότησή τους.»

 

Με τους εκπροσώπους του Συλλόγου των Εργαζομένων συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λάρισας, Χρήστος Καλομπάτσιος, ο οποίος επισήμανε ότι τα αιτήματα των εργαζόμενων υλοποιούνται βάσει των σχετικών εισηγήσεων από τους αρμόδιους τεχνικούς ασφαλείας και γιατρούς εργασίας που διαθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.


Πηγη: ert.gr