Αποτελέσματα του Διαγωνισμού NASA Space Apps Challenge 2020


3.800 ιδέες στη διάθεση της NASA

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός  «NASA Space Apps Challenge 2020» που διοργανώθηκε διαδικτυακά στις 3-4 Οκτώβριου  2020 από τον φορέα Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας. Φέτος η συμμετοχή άγγιξε τους 20.000 πολίτες από 250 πόλεις  και υποβλήθηκαν 3.800  ιδέες συνολικά.

Από το 2012, ο Διεθνής Διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge, του Προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας της NASA, συμπεριλαμβάνεται στους μεγαλύτερους παγκόσμιους hackathon στον κόσμο και οι συμμετέχοντες καλούνται να συνεργαστούν και να προτείνουν λύσεις σε προκλήσεις σχετικά με τη γη και το διάστημα!

Η NASA,  συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), την Ιαπωνική Υπηρεσία Εξερεύνησης της Αεροδιαστημικής (JAXA), την Καναδική Υπηρεσία Διαστήματος (CSA) και το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών της Γαλλίας  (CNES), προσκάλεσαν προγραμματιστές, επιχειρηματίες, επιστήμονες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, καλλιτέχνες και τεχνολόγους καθώς και απλούς πολίτες  για να συμμετάσχουν σε ένα ολοκαίνουριο, παγκόσμιο hackathon. Σε διάστημα 48 ωρών, δημιούργησαν περισσότερες από 3.800 εικονικές ομάδες. 

Ο τοπικός διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge 2020  πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Την διαδικτυακή εναρκτήρια εκδήλωση του τοπικού Διαγωνισμού χαιρέτησε τηλεφωνικώς  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδής.

Για τη φετινή εκδήλωση συνεργάστηκαν οι παρακάτω φορείς: ΜedinArt  Nέος Ελληνικός Σύλλογος Διαστημικής GREEK NEW SPACE SOCIETY, Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, EΠΕΕΚ, ΜΕΧΟΧΟ ,IP CONSULTANTS, Medicine for greater Good, Poly Up, ΦΕΤΑ Κόμικς, SWISS SPACE TOURISM, Hegaxono, Astobiology.GR, Γιώργος Χαραλαμπίδης (https://www.georgecharalampidis.gr/) , Smart Culture.

Πολλά ευχαριστήρια για την υποστήριξη όλων των εταιρειών που τα τελευταία 5 χρόνια βοηθάνε την εκδήλωση NASA Space Apps Challenge με την προσφορά των προϊόντων τους που φέτος λόγω COVID-19 δεν καταφέραμε να απολαύσουμε είναι το Αρτοποιείο ΓΟΥΡΓΙΩΤΗ, η εταιρεία MIKEL COFFEE COMPANY, η εταιρεία Mentornity καθώς και Μarlon Hellas, Vogue ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΤΕΝΤΑΣ. Όλο το προωθητικό υλικό δημιουργήθηκε από την εταιρεία art-graphics.


Βραβεία  Φετινού Διαγωνισμού 

1Ο Βραβείο Get Ready – Mars

 Η ιδέα περιγράφει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στις επικοινωνίες οι αστροναύτες στον Άρη με την Γη. Μέσω μιας διαδραστικής εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη χρήση της τεχνικής νοημοσύνης (ΑΙ) στο διαστημικό σκάφος της μητρικής πλακέτας. Επιπλέον με τη χρήση μίνι δορυφόρων σε τροχιά Άρη θα υπάρχει συνεχής ρυθμός δεδομένων για την ολοκλήρωση της αποστολής .

 

Μέλη: Ελένη - Μαρία Κορελη, Κωνσταντίνος Κορέλης, Eιρήνη Σταμάτη, Ιωάννης Τάτσης, Λευτέρης Κορελης

Υπόλοιπες ομάδες & ιδέες

Όνομα ομάδας: ECO-GRECO   Μέλη :Θωμάς Αρσένης 

Όνομα ομάδας: Fight Fatigue     Μέλη : Χρήστος Πολύζος , Ιωαννα Αετοπούλου 

Οι δύο πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν το παγκόσμιο βραβείο που είναι ένα ταξίδι στο διαστημικό σταθμό της NASA. Οι διοργανωτές προσφέρουν στις νικητήριες ομάδες δωρεάν συνδρομή στην πλατφόρμα δορυφορικής σύνδεσης SENTINEL HUB καθώς και προνομιακή πρόσβαση στην πλατφόρμα GOOGLE CLOUD. Επιπλέον, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας προσφέρει στην πρώτη ομάδα δωροεπιταγή αξίας 150€.Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/10/nasa-space-apps-challenge-2020.html
Follow us: larisacitynews on Facebook