Βόλος: Εξιτήριο σε 16 ασθενείς κορωνοϊού


Η Μαγνησία είναι από τις περιοχές που έχουν πληγωθεί πάρα πολύ από το κορωνοϊό, ωστόσο, με την μάχη στα νοσοκομεία να είναι μεγάλη.

Ελπίδες, ωστόσο, ότι κάτι αλλάζει προς το θετικό ήταν το σημερινό μήνυμα από το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, όπου την ίδια μέρα που στήθηκαν στρατιωτικές σκηνές ώστε να λειτουργήσουν ως «εξεταστήρια» πιθανών κρουσμάτων του ιού και που εκκενώθηκε η καρδιολογική κλινική του ιδρύματος για να μετατραπεί σε κλινική covid-19, για πρώτη φορά έρχονται και θετικά νέα αφού νωρίς χθες το απόγευμα εκδόθηκαν 16 εξιτήρια για ασθενείς που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα από τον ιό.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που μέσα σε μία ημέρα, τόσοι πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να βγουν νικητές από τη μάχη εναντίον του ιού και αποτελεί ρεκόρ για το Νοσοκομείο.

 

Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ολοκλήρωσε την κατάρτιση του καταλόγου εθελοντών ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών που επιθυμούν να συνδράμουν τους συναδέλφους τους νοσοκομειακούς ιατρούς. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει 18 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων εκ των οποίων οι υπόλοιποι 17 επιθυμούν να βοηθήσουν επικουρικά και χωρίς αμοιβή στη νοσηλεία των ασθενών covid-19 στο “Aχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ