Στη φυλακή 34χρονος για ληστεία σε τράπεζα της Γιάννουλης


Ποινή φυλάκισης 17 ετών και έξι μηνών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου σε έναν 34χρονο που κατηγορούταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για δύο ληστείες.

Η υπόθεση χρονολογείται το 2010 όταν ο 34χρονος σήμερα αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής μαζί με έναν ομοεθνή του, φέρεται να συμμετείχαν σε ληστεία σε υποκατάστημα της Alpha Bank στη Γιάννουλη της Λάρισας.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας η ληστεία σημειώθηκε στις 11 Νοεμβρίου του 2010, ένα τέταρτο πριν τις 2:00 το μεσημέρι.

Τότε ένας άνδρας εισέβαλε στο τραπεζικό υποκατάστημα και με την απειλή όπλου φώναξε «Ληστεία. Πέστε όλοι κάτω». Έτσι κατάφερε να πάρει από το ταμείο το χρηματικό ποσό των 67.900 ευρώ.

Στην είσοδο της τράπεζας τον περίμενε ο συνεργός του, που κρατούσε καλάσνικοφ. Οι δύο άνδρες με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν ζευγάρι που κινούνταν με Ι. Χ. και τους πήραν το αυτοκίνητο.

Ακολούθησε καταδίωξη στην εθνική οδό Βόλου- Λάρισας, όπου τέσσερις αστυνομικοί προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν το όχημα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται τότε να πυροβόλησε για εκφοβισμό. Ευτυχώς κανένας από τους τέσσερις αστυνομικούς δεν τραυματίστηκε.

Το αυτοκίνητο το εγκατέλειψαν οι δράστες σε δασική περιοχή του Κισσάβου και ο 34χρονος φέρεται ταυτοποιήθηκε  από τα δακτυλικά του αποτυπώματα σε μπουκάλι και σε ένα πακέτο με τσιγάρα. Το 2011 είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Τελικά συνελήφθη στις 28 Ιανουαρίου του 2020 στη Γερμανία, όπου εργαζόταν.

Απολογούμενος ο 34χρονος υποστήριξε ότι δεν συμμετείχε στη ληστεία και δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα, δήλωσε πως εκείνη την ημέρα βρισκόταν με την αδερφή του. Γιόρταζαν τα γενέθλιά της και είχαν βγει έξω για να φάνε μαζί σε μία ταβέρνα. Σημειώνεται ότι η αδερφή του 34χρονου διέμενε στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με τον δεύτερο αλλοδαπό, που δεν έχει συλληφθεί, ο 34χρονος ανέφερε ότι του είχε υποσχεθεί πως θα τον βοηθούσε με τα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μαζί με τον δεύτερο άνδρα, ο 34χρονος είχε πάει με το αυτοκίνητο σε δικηγόρο στη Θεσσαλονίκη για τα χαρτιά της παραμονής του.

Ο δεύτερος άνδρας διέμενε στην Κρήτη και το δικαστήριο ρώτησε τον 34χρονο, γιατί δεν ζητούσε βοήθεια από την αδερφή του που ήδη διέμενε στη Θεσσαλονίκη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας η αδερφή του 34χρονου που υποστήριξε ότι ήταν μαζί της την ημέρα της ληστείας και μαζί με ένα ακόμη άτομο είχαν βγει σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης.

Ως μάρτυρας κατέθεσε χθες και το τρίτο άτομο που υποστήριξε επίσης ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν μαζί με τον 34χρονο και την αδερφή του.

 

Ο 34χρονος ερωτήθηκε επίσης για τον λόγο που τον οδήγησε να αλλάξει το μικρό του όνομα, όταν επέστρεψε στην Αλβανία, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είχε το όνομα ενός θείου του που είχε πεθάνει και αυτό τον στεναχωρούσε.

Να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση πρότεινε ο εισαγγελέας, και η πρότασή του έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου ζήτησε να υπάρχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ πρόσθεσε πως έχουν περάσει 10 χρόνια και ο κατηγορούμενος δεν έχει κάνει κάτι κακό.

Ακόμη σημείωσε πως έχει σύζυγο και δύο μικρά παιδιά. «Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να αθωωθεί στο Εφετείο. Θα έχει φυλακιστεί, όμως και θα έχει στερηθεί την οικογένειά του» ανέφερε.


Πηγη: e-thessalia.gr