Ξεκίνησαν οι εργασίες νέου αγωγού μήκους 6,1 χλμ για την ομαλή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού των οικισμών των παραλίων του Δήμου Αγιάς



Ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες για την κατασκευή αγωγού συνολικού μήκους 6,1 χλμ με τον οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η σύνδεση του Βιολογικού Καθαρισμού των οικισμών Αγιοκάμπου, Βελίκας και Κάτω Σωτηρίτσας με το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ του Δήμου Αγιάς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 490.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 - 2020. Στην περιοχή βρέθηκε για αυτοψία ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Νίκος Λιούπας που ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας Χρήστο Ντάγια.
 
Στοιχεία έργου

Συνολικά απαιτείται η κατασκευή 6100 μ. αγωγού μεταφοράς, από τα οποία τα πρώτα 1970 μ. θα διατρέχουν τον οικισμό του Αγιοκάμπου εντός του εσωτερικού δικτύου και στα υπόλοιπα 4130 μ ο αγωγός θα βρίσκεται εκτός σχεδίου κινούμενος στο έρεισμα της επαρχιακής οδού. Οι εκσκαφές θα γίνουν με συνήθη μηχανικά μέσα ενώ μετά την εκσκαφή του σκάμματος και όπου το βάθος εκσκαφής υπερβαίνει το 1,25 μ, θα αντιστηρίζονται οι παρειές του με πάνελ αντιστήριξης τύπου ξυλοζεύγματος.Ο εγκιβωτισμός του αγωγού θα γίνει με άμμο λατομείου με πάχος στρώσης κάτω από τον αγωγό 0,10 μ και πάχος στρώσης πάνω από αυτόν 0,30 μ.
Για την λειτουργία του αγωγού μεταφοράς είναι απαραίτητη η κατασκευή των συνοδών φρεατίων εξαερισμού και εκκένωσης. Τα φρεάτια εξαερισμού τοποθετούνται κυρίως στα υψηλά σημεία της χάραξης του αγωγού. Αλλά και σε ενδιάμεσα σημεία ανά αποστάσεις της τάξης των 500,0 μ. . Κατασκευάζονται συνολικά 8 φρεάτια εξαέρωσης. Για την εκκένωση του αγωγού τοποθετούνται συνολικά 7 φρεάτια εκκένωσης στα χαμηλά σημεία της χάραξης. Τα ύδατα της εκκένωσης θα οδηγούνται στις παρακείμενες τάφρους.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/61.html
Follow us: larisacitynews on Facebook