Συντηρεί το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο η Περιφέρεια Θεσσαλίας



Συντηρεί το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Βόλο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα οι παρεμβάσεις για τη στήριξη και στεγανοποίηση της στέγης του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου του Βόλου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου ύψους 400.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια συνολική παρέμβαση για την αντιμετώπιση δομικών προβλημάτων του ναού που έχει να συντηρηθεί ουσιαστικά από το 1934, όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.
 
«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας προχωρούμε την υλοποίηση ενός σημαντικού θρησκευτικού έργου για την πόλη του Βόλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. 

«Τα θρησκευτικά μνημεία πρέπει να είναι προσβάσιμα στους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσα από ένα πλαίσιο που σέβεται την υπόστασή τους και τονίζει τη διαλεκτική σχέση του παρελθόντος με το παρόν» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_179.html
Follow us: larisacitynews on Facebook