Αιμοδοσία στη Νίκαια με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Κιλελέρ

Ηχηρό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης αποτέλεσε η μεγάλη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για αιμοδοσία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ.

Από τα άτομα που προσήλθαν συγκεντρώθηκαν 38 φιάλες αίματος οι οποίες παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος σε δήλωση του εξήρε  αρχικά την πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και του αντιδημάρχου Κώστα Χατζηκωνσταντίνου. Στη συνέχεια  ευχαρίστησε το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας,  ειδικότερα τον διοικητή Γρηγόρη Βλαχάκη, ο οποίος συμμετείχε στην αιμοδοσία,  και όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανεκτίμητη προσφορά τους. Επίσης  δήλωσε ότι

«…η αιμοδοσία αποτελεί υψηλό δείγμα αλληλεγγύης. Το ανθρώπινο αίμα είναι πολύτιμο, δεν παρασκευάζεται. Λίγες σταγόνες αίμα χαρίζουν σε έναν άγνωστο συμπολίτη μας ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία. Τη  φετινή χρονιά, λόγω του Covid 19  η ανάγκη για αίμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται σκληρά, οι συμπολίτες μας με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης έδειξαν την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας το πιο πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους».

Στην αιμοδοσία έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος του ΔΣ Σ. Καλέτσιος, οι αντιδήμαρχοι Αχ. Χατζούλης, Β. Χλιάπη - Γκουνιαρούδη και Αλ. Χονδρονάσιος, ο δημοτικός σύμβουλος Αν. Ρεντζιάς, το μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Κ. Σακελλαρίου και εθελοντές της ΕΟΔΥΑ.



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_164.html
Follow us: larisacitynews on Facebook