Λάρισα: Η Ορμή Ανανέωσης για την επέτειο του ΠολυτεχνείουΠριν από 47 χρόνια, την 17η Νοεμβρίου 1973, γράφτηκε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας των αγώνων για τη Δημοκρατία, στη χώρα που τη γέννησε.

Μέσα στο Πολυτεχνείο και γύρω από αυτό, οι Έλληνες Δημοκράτες με μπροστάρηδες τους νέους, ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών. Με κεντρικό σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία», έστειλαν το μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός δεν ανεχόταν πια την καταπάτηση των Δημοκρατικών του Δικαιωμάτων.Η θυσία των ηρώων και το μήνυμα της εξέγερσης, παραμένουν ζωντανά ακόμη και με λιτές εκδηλώσεις μνήμης, τις οποίες η πανδημία του κορονοϊού επιβάλει. Οι σημερινές εκδηλώσεις μπορεί να ήταν διαφορετικές από άλλες χρονιές, δεν έχασαν όμως καθόλου την ουσία και τον συμβολισμό τους.
 
Ως Νέα Γενιά οφείλουμε να δικαιώσουμε τη θυσία των Ηρώων του Πολυτεχνείου, αγωνιζόμενοι καθημερινά για όλα όσα σήμερα απειλούνται: Τη Δημοκρατία και το δικαίωμα μας στην εργασία, στη μόρφωση, στην υγεία, στην ίδια τη ζωή.


Η Ορμή Ανανέωσης τίμησε και φέτος την επέτειο του πολυτεχνείου, με κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου στην πλατεία Νομαρχίας, από τον επικεφαλής της Νίκο Γαμβρούλα και τον δημοτικό σύμβουλο Αχιλλέα Λώλο.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_181.html
Follow us: larisacitynews on Facebook