Λαρισα-ΟΤΟΕ: "Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα όσο ποτέ"



ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ

Ο επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ του νομού Λάρισας, Κώτσιος Αθανάσιος με δελτίο τύπου προς την  εφημερίδα "iTHESSALY.gr" αναφέρει για την γιορτή του Πολυτεχνείου :

Στις πιο δύσκολες και πρωτοφανείς συνθήκες, που ζούμε σήμερα, η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου συνεχίζει να αποτελεί διαρκή φάρο διεκδίκησης για τα κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας. 

Η πανδημία, όμως, δεν μπορεί να αποτελεί όχημα απώλειας μνήμης των κοινωνικών αγώνων και απώλειας κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.


Παραμένουμε ζωντανοί και ασφαλείς, έχοντας πλήρη συνείδηση του ρόλου του συνδικαλιστικού κινήματος στις τράπεζες και των διεκδικήσεων μας για αξιοπρέπεια στην εργασία και στην προάσπιση των συμφερόντων και των κατακτήσεων των εργαζόμενων του κλάδου μας.

Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική, οικονομική και κοινωνική κρίση.

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία ή μπαίνουν σε αναστολή με ταυτόχρονη μείωση του μισθού τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
 
Την ώρα που η αβεβαιότητα και η γενικευμένη ανασφάλεια για το αύριο κτυπάει κόκκινο, τα μηνύματα και τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν αποτελεί μόνο μια μέρα μνήμης και τιμής, αλλά κυρίως ένα διαχρονικό και ελπιδοφόρο μήνυμα αγωνιστικότητας και ενότητας της Ελληνικής κοινωνίας, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών, των κοινωνικών δικαιωμάτων, για μια κοινωνία ισότητας, συνοχής και δικαιοσύνης.

Το Πολυτεχνείο ζεί !