Βόλος: Κινδυνεύει με έξωση η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας για απλήρωτα ενοίκια!


Με έξωση από τα γραφεία που μισθώνει στο κέντρο του Βόλου κινδυνεύει η ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας αφού, αν και κυβερνητικό κόμμα, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν έχει καταβάλει μισθώματα στον ιδιοκτήτη που ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ.

Πριν από περίπου ένα μήνα μάλιστα μετά από εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου-Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή όπου και ανήκει το ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Ιωλκού – Ιάσονος, δικηγόρος του Βόλου άσκησε ένδικα μέσα καταθέτοντας αγωγή μίσθωσης στο Ειρηνοδικείο Βόλου ζητώντας την καταβολή των ενοικίων από την μισθώτρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση ερημοδικάστηκε, αφού  δεν παραστάθηκε δικηγόρος για να εκπροσωπήσει την εναγόμενη ΝΟΔΕ.

 

Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε μετά από διαρκείς οχλήσεις προς τους ενοικιαστές για την αποπληρωμή των οφειλών, οι οποίες δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, χωρίς να συζητείται καν το ενδεχόμενο της σταδιακής αποπληρωμής αυτών. Την ίδια ώρα πάντως που η Νέα Δημοκρατία της οποίας η νομαρχιακή οργάνωση κινδυνεύει με έξωση από τα γραφεία της, απολαμβάνει ευρεία κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από το νομό Μαγνησίας, αποτελούμενη από τέσσερις βουλευτές, ενώ πλήθος άλλων νεοδημοκρατών βρίσκονται σε έμμισθες θέσεις ευθύνης στις οποίες διορίστηκαν με κομματικά κριτήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δήμος Νταόπουλος, παρά τις προσπάθειες να συγκεντρώσει ένα ποσό για να καταβάλει μέρος των οφειλών για το ενοίκιο, το οποίο ανέρχεται σε 350 ευρώ μηνιαίως, δεν βρήκε την ένθερμη ανταπόκριση των απλών μελών που είναι εγγεγραμμένοι στα τοπικά μητρώα, ενώ φέρεται να έφαγε «πόρτα» όταν απευθύνθηκε σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο νομό.

Όπως προκύπτει, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη στηρίζεται στα έσοδα που έχει από μισθώσεις όπως αυτή της ΝΟΔΕ, με συνέπεια να έχουν προκληθεί οικονομικά προβλήματα στη λειτουργία της.


Πηγή: magnesianews.gr