Θρίλερ στις Αμερικανικές Εκλογές: Στήθος με στήθος Τραμπ και Μπαιντεν


Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπαιντεν συνεχίζουν να δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες πολιτείες και μέχρι τις 06:00 ώρα Ελλάδας όλα δείχνουν ότι η εκλογική μάχη εξελίσσεται σε θρίλερ.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα με 7 εκλέκτορες, του Μισισιπί με 6 εκλέκτορες, της Αλαμπάμα με 9 εκλέκτορες, του Τενεσί με 11 εκλέκτορες. Για τον Τραμπ ψήφισαν επίσης οι πολίτες του Κεντάκι με 8 εκλέκτορες, της Δυτικής Βιρτζίνια με 5 εκλέκτορες της Νότιας Καρολίνα με 9 εκλέκτορες και του Αρκάνσας με 6 εκλέκτορες. Υπέρ του Τραμπ ψήφισαν ακόμη οι πολιτείες της Ιντιάνα με 11 εκλέκτορες, της Λουιζιάνα με 8 εκλέκτορες, καθώς επίσης τις μικρότερες σε εκλέκτορες πολιτείες καθώς ολες δίνουν απο 3 εκλέκτορες αυτές της Νεμπράσκα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, και του Ουαιόμινγκ. Στον Ντόναλντ Τραμπ πέρασαν επίσης οι πολιτείες της Γιούτα και του Αϊντάχο. Όλα αυτά σύμφωνα με τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις έως τις 06.00 το πρωί. Έως αυτή την ώρα ο Τραμπ συγκέντρωνε 118 εκλεκτορικές ψήφους.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη Προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στς 06:00 ώρα Ελλάδας κατακτά τη νίκη και τους εκλέκτορες στις παρακάτω πολιτείες: Της Μασαχουσέτης με 11 εκλέκτορες, του Κονέκτικατ με 7 εκλέκτορες, του Νιου Τζέρσι με 14 εκλέκτορες, του Μέριλαντ με 3 εκλέκτορες,του Ντελαγουέρ με 3 εκλέκτορες, και του Ιλινόις με 20 εκλέκτορες. Καθώς επίσης του Βέρμοντ της Βορτζίνια του Ρόουντ Άιλαντ με 3 εκλέκτορες και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επίσης με 3 εκλέκτορες. Υπέρ του Τζο Μπάιντεν ψήφισε επίσης η πολύ σημαντική και παραδοσιακή για τους Δημοκρατικούς πολιτεία της Νέας Υόρκης με 29 εκλέκτορες αλλά και το Νέο Μεξικό με τους 5 εκλέκτορες. Ο Μπάιντεν κερδίζει επίσης την πολιτεία του Κολοράντο με τους 9 εκλέκτορες. Στους Δημοκρατικούς πέρασε επίσης η παραδοσιακά δική τους πολιτεία της Καλιφόρνια με τους 55 εκλέκτορες, όπως επίσης και στις δυτικές πολιτείες του Όρεγκον και της Ουάσιγκτον. Οι Δημοκρατικοί έως τις 06.00 το πρωί συγκέντρωναν 209 εκλεκτορικές ψήφους.


Μπάιντεν: Είμαστε σε τροχιά νίκης

"Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα" είπε ο Τζο Μπαιντεν, σε δηλώσεις του πριν από λίγο. Τα αποτελέσματα για τις εκλογές στις ΗΠΑ συνεχίζουν να βγαίνουν και η διαδικασία εξελίσσεται σε θρίλερ λόγω και των επιστολικών ψήφων. "Νιώθουμε καλά, είμαστε σε τροχιά νίκης πιστεύω. Κρατήστε την πίστη σας. Θα τα καταφέρουμε" πρόσθεσε. Όπως σχολίασε τα τελικά αποτελέσματα ίσως πάρουν περισσότερο χρόνο να βγουν, αλλά συνέστησε υπομονή.

 

Τραμπ: Μεγάλη νίκη- Θέλουν να κλέψουν τις εκλογές - ΦΩΤΟ

Την ώρα που ο αντίπαλός του στις κρίσιμες εκλογές των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις από το Ντελαγουέρ λέγοντας ότι "είμαστε σε τροχιά νίκης", ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του προσφιλούς του Twitter έγραφε: "θα μιλήσω αργότερα. Μεγάλη νίκη". Σε δεύτερο tweet του ανέφερε μάλιστα ότι "είμαστε μπροστά, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.".


Εκλογές ΗΠΑ: Φράχτης στήθηκε γύρω από τον Λευκό Οίκο υπό το φόβο επεισοδίων

Ο φόβος των επεισοδίων στις Αμερικανικές Εκλογές ανάγκασε τους υπευθύνους στον Λευκό Οίκο να λάβουν μέτρα.

Γι' αυτό τον λόγο στήθηκε ένας φράχτης στην περίμετρο του Λευκού Οίκου, αφού οι ομοσπονδιακές αρχές της Ουάσινγκτον προετοιμάζονται για ταραχές γύρω από την προεδρική κατοικία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο ίδιος φράκτης άλλωστε είχε τοποθετηθεί και το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων του Black Lives Matter.


Εκλογές ΗΠΑ: Ο Τραμπ «ούτε που σκέφτεται» να ετοιμάσει ομιλία αποδοχής της ήττας του

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ είπε χθες Τρίτη πως «ούτε που το έχει σκεφτεί» να ετοιμάσει ομιλία αποδοχής της ήττας του ή ανακήρυξης της νίκης του, μιλώντας στο προσωπικό της προεκλογικής εκστρατείας του στο Άρλινγκτον (Βιρτζίνια) χθες Τρίτη, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

«Ελπίζω ότι θα χρειαστεί να ετοιμάσω μόνο τη μία», εκμυστηρεύτηκε και πρόσθεσε «ξέρετε, το να νικάς είναι εύκολο. Το να χάνεις δεν είναι ποτέ εύκολο· για εμένα δεν είναι». Διαβεβαιώνοντας ότι «αισθάνεται πολύ καλά», ο μεγιστάνας παραδέχθηκε ότι η φωνή του είναι βραχνή έπειτα από το σπριντ των αλλεπάλληλων προεκλογικών ομιλιών του τα τελευταία 24ωρα. Αλλά «υπήρχε αγάπη σε αυτές τις συγκεντρώσεις», πρόσθεσε. Ο Τραμπ και πολλοί από τους εργαζόμενους στην εκστρατεία του δεν φόραγαν μάσκες.


Πηγη: enikos.gr