Στήριξη του Δημου Τρικκαίων στους επιχειρηματίες της εστίασης


Τη στήριξη των τρικαλινών επιχειρηματιών στην εστίαση, εξέφρασε με πράξεις ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. Υποδεχόμενος το πρωί της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020 εκπροσώπους των σωματείων του χώρου, τόνισε ότι ο Δήμος δεν θα εισπράξει τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και, όπου αναλογεί, τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου. Πρόκειται για την η ίδια διαδικασία με αυτή που είχε ακολουθηθεί στο πρώτο λοκ ντάουν, μετά την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ.


Τον κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκαν, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Σωματείου Καφετεριών Νομού Τρικάλων κ. Γ. Ηλιάδης και Ευαγ. Παπαδάκος αντιστοίχως, καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατορίων – Fast Food Ν. Τρικάλων κ. Ν. Παπαευθυμίου.


Οι εκπρόσωποι των τρικαλινών επιχειρηματιών έθεσαν στον κ. Παπαστεργίου σειρά αιτημάτων, όπως επιδότηση ενοικίου αναλόγως της φύσης του καταστήματος (ολοκληρωτικό κλείσιμο ή takeaway - delivery), χρηματοδότηση του κλάδου με 5.000 € ως μη επιστρεπτέα προκαταβολή, λύση για το θέμα των εταίρων σε κάθε επιχείρηση και τα 534€, έκτακτη ενίσχυση, αλλά και το ζήτημα των εταιριών διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων. 

 
Τα γενικότερα αυτά αιτήματα τα έθεσαν στον κ. Παπαστεργίου με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να τα μεταφέρει, ζητώντας συμπαράσταση και συνέργεια.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων χαρακτήρισε ως «απολύτως κατανοητή την αγωνία των ανθρώπων της εστίασης», διότι «σε μια περίοδο που ανέμενα αύξηση της δουλειάς τους, βλέπουν ξανά κλειστά τα μαγαζιά τους». Διατήρησε, δε, την αισιοδοξία του για το μέλλον, ελπίζοντας, ότι με την τήρηση των μέτρων και την κοινή προσπάθεια, από τον Δεκέμβριο θα υπάρξει αντιστροφή της κατάστασης.



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_61.html
Follow us: larisacitynews on Facebook