Υπαίθριες εθελοντικές αιμοδοσίες στη Λάρισα


Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνει σειρά εθελοντικών υπαίθριων αιμοδοσιών από την Τρίτη 17-11-2020 και μέχρι τις 27-11-2020 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, καθημερινά από 9 π.μ. έως 1.30 μ.μ..

Την δράση υποστηρίζει  η ΕΠΟΜΕΑ -Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών-Λάρισας.

Στόχος των υπαίθριων αιμοδοσιών είναι να διευκολυνθούν οι πολίτες που επιθυμούν να δώσουν αίμα αλλά διστάζουν να προσέλθουν στο Νοσοκομείο, λόγω του κορωνοιού.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του αριθμού των αιμοδοτών, τη στιγμή που οι ανάγκες για αίμα παραμένουν αυξημένες.

Κατά τη διάρκεια της υπαίθριας εθελοντικής αιμοδοσίας, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού. Για τη μετάβαση στο χώρο της αιμοδοσίας, οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιήσουν τη σχετική βεβαίωση μετακίνησης (μετάβαση για ιατρικές υπηρεσίες).

 

Όπως επισημαίνει η  Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του ΓΝΛ «η  συμμετοχή όλων όσοι πληρούν τα κριτήρια επιλογής αιμοδοτών  είναι καθοριστική όχι μόνο για την επίτευξη αυτάρκειας σε αίμα και κάλυψη των μεταγγισιακών αναγκών, αλλά και την ενδυνάμωση του κοινωνικού ιστού, ο οποίος πρέπει να μείνει αρραγής αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο. 

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι προάσπιση της δημόσιας υγείας».



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_567.html
Follow us: larisacitynews on Facebook