Κορωνοϊός: Εισήγηση για κλείσιμο όλων των σχολείων - Το παρασκήνιο της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγωνΛίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η λειτουργία ή μη των δημοτικών σχολείων την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο λόγος που δεν υπήρξε σήμερα η απόφαση για τα σχολεία ήταν κάποιες διαφωνίες των λοιμωξιολόγων. Αρχικά πρότειναν ομόφωνα να κλείσουν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, αλλά όχι και σε όλη τη χώρα. Τελικά, προκειμένου να περιοριστούν οι μετακινήσεις από και προς τα σχολεία, οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν να κλείσουν όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των δημοτικών, των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων, σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
 
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσταλεί στον πρωθυπουργό την εισήγησή τους, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από την υπουργό Παιδείας το Σάββατο.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_109.html
Follow us: larisacitynews on Facebook