Χαμογέλασε η ΑΕΛ - Παρθενική νίκη στο πρωτάθλημα επί του ΠΑΣ Γιάννινα


Με ανατροπή και μόνιμο σκόρερ τον Πινακά οι «βυσσινί» πήραν σπουδαίο διπλό με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, σημειώνοντας την πρώτη φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Στους «Ζωσιμάδες» πραγματοποιήθηκε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια έως τώρα στη σεζόν με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ΑΕΛ να προσφέρουν πολλές συγκινήσεις και να διεκδικούν με πάθος τη νίκη ως το φινάλε. Η ΑΕΛ ήταν πολύ ανώτερη στο πρώτο μέρος, επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της έχοντας στο ημίωρο κατοχή μπάλας στο 62%.

Οι γηπεδούχοι πάντως έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο 11’ με τον Ελευθεριάδη, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά τον Χουτεσιώτη.

Στο 19’ ο Πινακάς έβγαλε ασίστ... πάρε-βάλε στον Πλατέλλα, όμως ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Χουτεσιώτη, που απέκρουσε καταπληκτικά. Ένα λεπτό αργότερα σε κόρνερ του Πλατέλλα, ο Ηλιάδης έπιασε την κεφαλιά κι ο Σάλιακας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει χάνοντας ακόμη μία καλή ευκαιρία με τον Νικολιά στο 58’, όμως ο ΠΑΣ ήταν εκείνος που βρήκε πρώτος δίκτυα (παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λώλη με δεύτερη κίτρινη στο 55’) με ωραίο πλασέ του Λέο Μπαπτίστ στο 61’.

 

Από εκεί και πέρα όμως ανέλαβε... δράση ο Πινακάς. Στο 66’ ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά από σέντρα του Φίλιπ και στο 85’ με δεύτερη κεφαλιά (από σέντρα αυτή τη φορά του Τόρζε) έκανε το 2-1 για την ΑΕΛ, η οποία «ξεκόλλησε» για πρώτη φορά φέτος απ’ τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας (86' Μπρένερ), Ντομίνγκεθ (74' Λιάσος), Λώλης, Ελευθεριάδης (46' Σιόντης), Παμλίδης (62' Καρτάλης), Λέο (74' Κριζμάν).

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (68' Γρηγορόπουλος), Φιλίπ, Ηλιάδης, Μούζεκ, Μιχαήλ (63' Ντουρμισάι), Σπαρβ (78' Κώστη), Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (79' Γιουνές), Πινακάς, Νικολιάς (68' Τόρζε).


Πηγη: zougla.gr