Εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων και φρεατίων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο οδικό δίκτυο Μαγνησίας –Σποράδων



Ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων και φρεατίων σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες μας συνεχίζουμε τα έργα που δίνουν δουλειά στους ανθρώπους και ρίχνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης. 
 
Οι εργασίες

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν:
-στον καθαρισμό των υφιστάμενων τάφρων τριγωνικής διατομής και στη μόρφωση των πρανών και των πυθμένων τους ή των ερεισμάτων ο οποίος θα εκτελεσθεί με μηχανικά μέσα ή/και εργαλεία χειρός, στη φορτοεκφόρτωση και στη μεταφορά των παραγόμενων προϊόντων σε οποιαδήποτε απόσταση,
- στον καθαρισμό των οχετών ύψους ή ανοίγματος μέχρι 3.00 m και των τυχόν υπαρχόντων φρεατίων, στην απομάκρυνση των πάσης φύσεως προσχώσεων, με μηχανικά μέσα ή/και χειρωνακτικά και στην φορτοεκφόρτωση και μεταφορά των προϊόντων καθαρισμού σε οποιαδήποτε απόσταση και
- στην καθαίρεση στοιχείων από οπλισμένο σκυρόδεμα με ή χωρίς χρήση μηχανικών μέσων, με την μεταφορά των προϊόντων σε οποιαδήποτε απόσταση.

Επιπλέον, για τη διαχείριση των παραπάνω αποβλήτων ο ανάδοχος θα τα μεταφέρει και θα τα παραδίδει σε εγκαταστάσεις εγκεκριμένου Συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης. 

Όλες οι πιο πάνω εργασίες θα γίνουν μέσα στα υφιστάμενα όρια των οδών, σε σημεία που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_95.html
Follow us: larisacitynews on Facebook