Λύγισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας: "Ασθενής μου ζήτησε να αποχαιρετήσει τους δικούς του"


Στα βήματα της Θεσσαλονίκης βαδίζει σιγά σιγά η Λάρισα, με τις πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας στην περιοχή να είναι μεγάλες.

Το γενικό νοσοκομείο της περιοχής έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο για Covid-19 περιστατικά, αφού δε νοσηλεύει και δεν εξετάζει άλλα περιστατικά, τα οποία διοχετεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, με τους γιατρούς να δημιουργούν απλές κλίνες σε ΜΕΘ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη εισαγωγή ασθενών.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ένα πανό σε μια ασθενή από τον γιο της, που την καλεί να γίνει γρήγορα καλά και να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι της, εκφράζει την κρισιμότητα των στιγμών.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Απόστολος Κομνός, διευθυντής της ΜΕΘ του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

«Το νοσοκομείο έχει διαθέσει 123 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 24 κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Θα λειτουργήσουμε με τη βοήθεια των συναδέλφων μας που θα μας συνδράμουν, άλλες 5 κλίνες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και στη Λαμία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν άλλες 5 κλίνες. Από τα άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει φως».

Ο κ. Κομνός επισήμανε ότι θα διατεθούν συνολικά 176 κλίνες για ασθενείς Covid-19, την ώρα που οι ιστορίες ασθενών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση συγκινούν.


Πηγή: megatv.com