Δήμος Λαρισαιων: Οι δημόσιες δομές ΚΔΑΠ στο στόχαστρο



Με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, ο Σίμος Δανιηλίδης, Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, καταγγέλλει  πως στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» εισήχθη ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία αποκλείεται η δυνατότητα χρήσης σχολικών κτηρίων ως Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ). Όπως με …εξαιρετικά ελληνικά αιτιολογεί ο συντάκτης της ρύθμισης αυτό γίνεται “καθώς η καθημερινή μετατροπή ενός χώρου διδασκαλίας σε ΚΔΑΠ, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, υποσκελίζει την ποιοτική στάθμη των δομών αυτών”!  

Να υπενθυμίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ (άνω του 80%) στεγάζονται σε σχολικά κτήρια. Στο Δήμο μας οι 10 από τις 11 δομές. Οι δημοτικές δομές πρέπει να κλείσουν. Οι δημόσιες δομές στο στόχαστρο.
 
Αυτό σε μια περίοδο υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης. Σε μια χρονιά με πολυάριθμες καταγγελίες για μερίδα ιδιωτικών ΚΔΑΠ που φυτρώνουν κυριολεκτικά σαν μανιτάρια και χρησιμοποιούν μεθόδους που κακοποιούν βάναυσα κάθε παιδαγωγική αρχή και τις ρυθμίσεις του νομοθετικού πλαισίου.

Τα πάντα στο βωμό του κέρδους. Χωρίς σεβασμό απέναντι σε δομές και παιδαγωγούς που εδώ και χρόνια κάνουν μικρά θαύματα, προσφέροντας στα παιδιά μας ώρες δημιουργίας και χαμόγελα.

Η επιστολή του Σίμου Δανιηλίδη κλείνει σημειώνοντας “Κανείς δεν μπορεί να τάσσει το ιδιωτικό συμφέρον πάνω από το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον. Κανείς δεν μπορεί να υποβαθμίζει και να απαξιώνει την Αυτοδιοίκηση.”

Το μόνο άλλο που μπορεί να προσθέσει κανείς είναι “Ντροπή!”.


Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_955.html
Follow us: larisacitynews on Facebook