Απάντηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε Παπαστεργίου για δρομολόγηση λεωφορείων λόγω «Ιανού»


Απάντηση στο αίτημα του Δημάρχου Τρικκαίων, για δρομολόγηση λεωφορείων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω «Ιανού», σε όλη τη δυτική Θεσσαλία, απέστειλε ο αρμόδιος Επικεφαλής Επιβατικών Μεταφορών της εταιρείας. Ο κ. Παπαστεργίου είχε αποστείλει στα τέλη Σεπτεμβρίου σχετική επιστολή, ζητώντας,
- άμεση κινητοποίηση για επαναλειτουργίας της γραμμής,
- δρομολόγηση λεωφορείων, με στόχο την εξυπηρέτηση χιλιάδων δυτικοθεσσαλών.


Ο κ. Θ. Τόλιας επισημαίνει ότι η δρομολόγηση λεωφορείων «δεν θα ήταν μία λειτουργική λύση και η λεωφορειακή υπηρεσία θα ήταν προβληματική, με αποτέλεσμα την περαιτέρω ταλαιπωρία όσων επιβατών θα την επέλεγαν». 

 
Τούτο θα συνέβαινε, καθώς «οι μετεπιβιβάσεις των λεωφορείων από/προς τον Παλαιοφάρσαλο θα επηρεάζονταν επιπρόσθετα από τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται μέχρι σήμερα στα αρτηριακά δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα, από τη μη ηλεκτροδότηση του συνολικού σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη».


Ο αρμόδιος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι, η επαναλειτουργία της γραμμής από τα τέλη Οκτωβρίου θα σημάνει και την ενεργοποίηση των δρομολογίων Αθήνα –Καλαμπάκα - Αθήνα, «λαμβάνοντας πάντα υπόψη και συνυπολογίζοντας τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική επικράτεια λόγω της πανδημίας covid 19».



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_28.html
Follow us: larisacitynews on Facebook