Ερώτηση της Ορμής Ανανέωσης για τα οικονομικά μέτρα στήριξης του Δήμου Λαρισαίων σε επιχειρήσεις και πολίτες


Ερώτηση προς τη Δημοτική Αρχή κατέθεσε η δημοτική παράταξη Ορμή Ανανέωσης, την οποία συνυπογράφουν ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γαμβρούλας και ο δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Λώλος, σχετικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης του Δήμου σε επιχειρήσεις και οικογενειες της Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση που κατέθεσαν αναφέρουν:

Με τα τελευταία μέτρα για την ανακοπή της μετάδοσης του κορονοϊού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και καθώς η Λάρισα βρίσκεται στο «επίπεδο 4» (πλέον «επίπεδο Β» αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, αναστέλλουν την λειτουργία τους οι χώροι εστίασης, δραστηριότητες στον τομέα του αθλητισμού, στον τομέα του πολιτισμού και σε ορισμένους ακόμη τομείς της Οικονομίας.

Βέβαια, η διακοπή της δραστηριότητας των καταστημάτων εστίασης, των δραστηριοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού, σε συνδυασμό με το επιβαρυμένο οικονομικό κλίμα και την αβεβαιότητα που επικρατεί, είναι σίγουρο πως θα οδηγήσει σε σοβαρές οικονομικές απώλειες (ίσως και οικονομική καταστροφή) σε εκατοντάδες καταστήματα διαφόρων κλάδων της πόλης μας, αφού είναι γνωστό πως η οικονομία λειτουργεί ως αλυσίδα.

Είναι άμεση ανάγκη και όλες οι παρατάξεις συμφωνούν σε αυτό, ο Δήμος μας να σταθεί έμπρακτα δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη, επιχειρήσεις και πολίτες, ώστε από αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

 

Στο πρώτο κύμα της πανδημίας στον Δήμο Λαρισαίων αποφασίσαμε την λήψη έκτακτων οικονομικών μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες διέκοψαν την λειτουργία τους, αλλα και μέτρα για τους συμπολίτες μας όπως η απαλλαγή καταβολής τροφείων και διδάκτρων για δομές του δήμου και των Νομικών Προσώπων, για το χρονικό διάστημα που δεν λειτούργησαν.

Τι προτίθεται η Δημοτική Αρχή να πράξει σε αυτήν την δεύτερη φάση μέτρων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ώστε να στηρίξει επιχειρήσεις, οικογένειες και όσους πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από αυτά;

Η παράταξη μας έχει συγκεκριμένες προτάσεις ως προς τα παραπάνω, τις οποίες θα μεταφέρουμε στην συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί.



Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_41.html
Follow us: larisacitynews on Facebook