Μέτρα ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων μετά το δεύτερο κύμα Πανδημίας σε τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ με τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής


Με επίκεντρο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που πλήττουν την οικονομία των επιχειρήσεων λόγω της έξαρσης του COVID-19 αλλά και των φυσικών καταστροφών, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ, διαδικτυακά στις 4 Νοεμβρίου 2020, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, ως εκπρόσωπος του Υπ. Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης ανέφερε επιγραμματικά  τις συνέπειες της πανδημίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής της μέσω μιας σειράς παρεμβάσεων μέτρων από την Πολιτεία. Τόνισε ιδιαίτερα πως είναι «εθνική επιταγή να υπάρξουν όσο τον δυνατόν επιχειρηματικές ευκαιρίες, συνέργειες και προτάσεις που να καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές των προτάσεων και αξιοποίησης του προγράμματος Next Generation EU και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης με σκοπό την υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων». 

Ο Γενικός Γραμματέας, από τη μεριά του, παρουσίασε τα περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που κλήθηκε να λάβει η Κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει πραγματική στήριξη των τοπικών οικονομιών. αλλά και για μια σειρά από νέες διαδικασίες που προωθούνται για τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων, ενώ τέθηκαν ζητήματα προς αξιολόγηση και περαιτέρω διερεύνησης, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας όλων των θεσμικών και πολιτικών φορέων της Θεσσαλίας, όπως και του ΣΘΕΒ. Ο στόχος είναι «να συνεχίσουμε με την ίδια ένταση ώστε να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα η επιστροφή στην κανονικότητα, με ισχυρό πρόσημο αειφόρου ανάπτυξης», κατέληξε ο κ. Τριαντόπουλος.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν εκτενώς προτάσεις για την καλύτερη διασύνδεση επιχειρήσεων και την ανάπτυξη όλων των δυνατών συνεργειών ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συμπράξεων μεταξύ των επιχειρήσεων ώστε να ενισχυθεί έμμεσα και περαιτέρω η τόνωση και η εξωστρέφεια της οικονομίας. Επίσης, έμφαση δόθηκε στην άμεση έκδοση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας από τον ΕΟΔΥ για τις βιομηχανίες και τις παραγωγικές επιχειρήσεις με σκοπό τη βραχυπρόθεσμη υλοποίηση και εφαρμογή τους, προκειμένου να εμποδισθεί η μετάδοση του ιού. 

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης ο ΣΘΕΒ ως θεσμικός φορέας θα συνεχίσει να συμμετέχει στις διαβουλεύσεις των Αρμόδιων Υπουργείων,  να παρακολουθεί τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εθνική οικονομία με συνεχείς παρεμβάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.Πηγή: https://www.larisacitynews.gr/2020/11/blog-post_72.html
Follow us: larisacitynews on Facebook