Ο Άκης Πετρετζίκης «ξεμπροστιάζει» τον Άδωνι Γεωργιάδη για την εστίαση (VIDEO)


«Οι ρυθμίσεις για την εστίαση είναι στην ουσία δάνεια»

O γνωστός σεφ και επιχειρηματίας Άκης Πετρετζίκης κατέρριψε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι θα ενισχυθεί η εστίαση μετά την απόφαση για lockdown, αναδεικνύοντας ενώπιον του Άδωνι Γεωργιάδη το επιτελικό «μπάχαλο».

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο  Άκης Πετρετζίκης τόνισε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι στην ουσία δάνειο, ενώ οι επιχειρηματίες αυτή τη στιγμή, δεν έχουν ιδέα τι ποσό πρόκειται να λάβουν από την επιστρεπτέα προκαταβολή: «Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», δήλωσε ο γνωστός σεφ παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος τον κοίταζε καθηλωμένος.

Εξηγώντας την επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Πετρετζίκης σχολίασε ότι «είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι».

Το δώρο των Χριστουγέννων

Επιπλέον, απαντώντας στα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη ότι δεν υφίσταται οι επιχειρήσεις να μην συμβάλλουν στο δώρο Χριστουγέννων, ο σεφ εξήγησε ότι αυτό είναι πλέον αδύνατο για τις επιχειρήσεις και ότι πρέπει να το καλύψει εξ ολοκλήρου η κυβέρνση: «Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι. Δε θέλουμε να διώξουμε άνθρωπο, Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα» σημείωσε ο ίδιος και επανέλαβε ότι το δώρο θα πρέπει να καλυφθεί 100% από το κράτος.

 

Κλείνοντας ο κ. Πετρετζίκης επεσήμανε ότι αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα, θα καταστραφούν όλα…


Πηγη: newsbreak.gr