Τα 10 κραυγαλέα fake news για τον Αλέξη Τσίπρα


Την αφορμή την πήρα από τον @PanteliPinelopi μετά και απ’ όσα, τρομακτικά, συνέβησαν μέσα στην εβδομάδα με την περίφημη βίλα του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο. Και δεν είναι μόνο 10, είναι πολύ περισσότερες οι «ειδήσεις» που είχαν στόχο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποδείχθηκαν ποτέ. Η δουλειά ωστόσο είχε γίνει. Γκεμπελικά.

1.«Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός –προφανώς μαζί με την οικογένειά του– πήγε στο Παρίσι, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα. Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Ελληνες» ανέφερε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ίσως της πιο λαϊκίστικης αντιπολίτευσης που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Στα social κυκλοφορούσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε με την οικογένειά του στο Παρίσι, κρυφά, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, προκειμένου να πάει τα παιδιά του στην Disneyland. «Εγώ πουθενά δεν ανέφερα τα παιδιά ή την υπόλοιπη οικογένεια του κ. Τσίπρα. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο λαός μας είναι σοφός. Οποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» έλεγε σε συνέντευξή του στο Liberal ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Τελικά, όπως έγραψε στις 6 Φεβρουαρίου 2017 η «Καθημερινή», το ταξίδι ήταν για «συναντήσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild & Co και του ομίλου L’Oreal».

2. «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά και το ίδιο βράδυ κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού. Στις 10.40 μ.μ. επιβιβάστηκε στην πτήση με προορισμό την Αθήνα, όπου και πέρασε το Σαββατοκύριακο με την οικογένειά του. Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου το πρωί μετέβη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου όπου και προήδρευσε συνεδρίασης του “πρωινού καφέ” με στελέχη του κόμματος». Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προς την εφημερίδα «Νέα» και τον έγκριτο / έγκυρο Γιώργο Παπαχρήστο που έγραφε για «σκαφάτες διακοπές» του Αλέξη Τσίπρα. «Πού βρισκόταν ο κ. Τσίπρας το τετραήμερο 17-22 Ιουλίου; Μία απορία ζητεί απάντηση», ρωτούσαν τα «Νέα», με τον Γιώργο Παπαχρήστο να επικαλείται «επίμονες πληροφορίες» (ο επίμονος κηπουρός) που έλεγαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν σε κρουαζιέρα με «πολυτελέστατο “κτήνος” 145 ποδών… με σημαία Κύπρου, Ελληνα καπετάνιο και οκταμελές πλήρωμα», ενός Τσέχου δισεκατομμυριούχου. Δεν αποδείχθηκε ποτέ.

3. Την ιστορία που ο Αλέξης Τσίπρας «αγόρασε» το σπίτι όπου ζούσε στην Κυψέλη σε πλειστηριασμό από επιχειρηματία που αυτοκτόνησε τη γνωρίζετε όλοι σας από παλιά. Την έβγαλε στο τότε ΒΗΜΑ FM ο Βασίλης Χιώτης, αλλά την επομένη την πήρε πίσω, ζητώντας συγγνώμη. Ηταν για το περίφημο διαμέρισμα στο οποίο ακόμα κατοικεί ο Αλέξης Τσίπρας. Με ενοίκιο φυσικά.

4.Το πιο τραβηγμένο ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήγε κρυφά για διακοπές στις Μαλδίβες αλλά στάθηκε άτυχος γιατί συνέβη πραξικόπημα εκεί οπότε και «χρειάστηκε επέμβαση για τη διαφυγή του». Στην επιχείρηση διάσωσής του πήραν μέρος οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, που έστειλαν βατραχανθρώπους στο Ντουμπάι. Την «αποκάλυψη» έκανε ο Γιώργος Τράγκας κι έσπευσε να ανεβάσει και στο Twitter, ποιος άλλος, o Αδωνις Γεωργιάδης.

[ads-post] 

5. Χαμός από τη Νέα Δημοκρατία και τα φιλικά της ΜΜΕ επειδή βλέπαμε σε βίντεο τον Αλέξη Τσίπρα να λέει σε πυρόπληκτη κάτοικο στο Μάτι ότι «δεν θα σωθεί αν έπαιρνε 2.000 ευρώ». ΣΚΑΪ και «Πρώτο Θέμα» ανέβηκαν στα κάγκελα ενώ τα ρέστα τους έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Οικονόμου (σε ποιο κόμμα ανήκει αυτός τώρα;) και ο Ανδρέας Λοβέρδος (αυτός ανήκει στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. αλλά θα ήθελε να είναι στη Ν.Δ.). Βλέποντας ολόκληρο το βίντεο ωστόσο (μόλις 2 λεπτών), παρακολουθούσαμε τον τότε πρωθυπουργό να επιχειρηματολογεί στον κόσμο ότι είναι προτιμότερο να μη «χωριστεί» σε επιδόματα η χρηματοδότηση που θα παίρναμε από την Κύπρο, αλλά να διατεθεί για τη δημιουργία υποδομών.

6. Στο Μάτι είχαμε κι άλλο «γεγονός». Αντιγράφω από τη «Lifo» που αναγκάστηκε και ζήτησε συγγνώμη μετά: «Δικός μας είναι αυτός;» φέρεται να σκύβει και να ρωτά ο Αλέξης Τσίπρας τη γυναίκα που κάθεται δίπλα του κατά την επίσκεψή του στο Μάτι. Αλλά δεν λέει αυτό τελικά. Το βίντεο έγινε viral, αλλά αν κανείς ακούσει προσεκτικά θα δει πως τελικά η φράση είναι άλλη. Την «πατήσαμε» κι εμείς και ζητάμε συγγνώμη. Τελικά ο Τσίπρας ρωτά τη γυναίκα δίπλα του: «Κόρη σου είναι αυτή;».

7. Και οι Μακεδονομάχοι δεν πήγαν πίσω όμως. Εκεί να δείτε θυμό όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, όπως διαλαλούσαν, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ως αεροδρόμιο της Μίκρας, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Ζόραν Ζάεφ, στη Βόρεια Μακεδονία. Να, να, έλεγαν πολλοί, αποτελεί προάγγελο για αλλαγή ονόματος στο ελληνικό αεροδρόμιο. Οι Βουκεφάλες ανατρίχιασαν, ήταν έξαλλοι. Ετοιμοι να βγουν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ο Μίκης Θεοδωράκης με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Τσίπρας βέβαια αναφερόταν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μίκρας που, δυστυχώς γι’ αυτό, βρίσκεται στο Τρίλοφο της Μίκρας.

8. Κανένας τους δεν διαμαρτυρήθηκε για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη και της κουστωδίας του το καλοκαίρι στη Σαντορίνη, για το ηλιοβασίλεμα και το θανατηφόρο άνοιγμα του τουρισμού. Διαμαρτυρήθηκαν όμως για ένα ανύπαρκτο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα, δύο καλοκαίρια πριν, για τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου. Πάλι ο Αδωνις Γεωργιάδης έσυρε τον χορό της προπαγάνδας κάνοντας λόγο για υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του Δημοσίου! Τελικά, όπως έλεγε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η «ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean». Καλούσαν μάλιστα τον αγαπητό Αδωνι να ταξιδέψει μαζί τους.

9 και 10.Και φωτογραφίες είχαμε όμως.

Στη μία είδαμε γυμνό τον Αλέξη Τσίπρα ανάμεσα σε δύο γυμνά κορίτσια. Και στην άλλη είδαμε πίσω από τον Παπαδόπουλο τον πατέρα του Τσίπρα.


Πηγή: efsyn.gr (του Δημήτρη Κανελλόπουλου)