Και η Εκκλησία το "βιολί" της - "Αντάρτικο" για το άνοιγμα των εκκλησιών τα Χριστούγεννα: "Θα λειτουργήσουμε και ας έρθουν να μας πιάσουν"


Αντιδράσεις σημειώνονται στους κόλπους της Εκκλησίας σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για τη λειτουργία των ναών μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο με 9 άτομα και με 25 στους μητροπολιτικούς ναούς. Μάλιστα αύριο, ημέρα Τρίτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της κυβέρνησης εξέφρασε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ. "Θα λειτουργήσουμε τους Ναούς κι ας έρθουν να μας πιάσουν" σημείωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου μιλώντας στο MEGA ανέφερε:

«Εμείς με την επιστολή που στείλαμε στον πρωθυπουργό, ζητάμε την αναλογικότητα και την ισονομία, ζητώντας πράγματα λογικά όπως το ότι οι περισσότεροι ναοί λόγω της έκτασης των τετραγωνικών τους θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ανθρώπους μέσα σε καθημερινή βάση, με τα μέτρα προστασίας της υγείας να τηρούνται ευλαβικά» τονίζοντας πως ο αριθμός 9 στο όριο των ατόμων δεν έχει λογική.

«Με 9 άτομα θα έχουμε προβλήματα, θα διώχνουμε κόσμο από τις εκκλησιές» είπε μεταξύ άλλων ενώ δεν δίστασε να σημειώσει «καλύτερα να μην ανοίξουν καθόλου οι ναοί παρά με 9 άτομα». «Η εκκλησία δεν διδάσκει αντάρτικο και θα σεβαστεί τις αποφάσεις της πολιτείας» δήλωσε σε άλλο σημείο ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η Εκκλησία περιμένει καλύτερη πρόταση για το άνοιγμα των ναών.


Πηγη: enikos.gr