Δημοσκόπηση: Τι απαντούν οι πολίτες στο ερώτημα αν θα τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα στις γιορτές


Τον τρόπο που βιώνουν οι Έλληνες την προεόρτια περίοδο των Χριστουγέννων καθώς και τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τις φετινές γιορτές, καταγράφει η νέα Πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEW που παρουσιάστηκε από τη "ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ".

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διενεργήθηκε το διάστημα 14 έως 18 Δεκεμβρίου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (91%) είναι έτοιμη να τηρήσει σε μεγάλο βαθμό τα περιοριστικά μέτρα κατά την εορταστική περίοδο αλλά και να αποφύγει (84,1%) τις επισκέψεις σε φιλικά ή συγγενικά πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σημειώνοντας σε ποσοστό 87% ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα.

Όσον αφορά στη ψυχολογία τους, οι ερωτώμενοι εμφανίζονται λίγο πριν τα Χριστούγεννα να νιώθουν αβεβαιότητα (48%), αισιοδοξία (38%), Μελαγχολία (34%) και άγχος (28%) ενώ σε ερώτημα σχετικό με τις καταστάσεις που τους στενοχωρούν περισσότερο στον τρόπο που θα βιώσουν τις γιορτές, ο φόβος για τον κίνδυνο υγείας τους (72%) και το γεγονός ότι δε θα συναντήσουν αγαπημένα τους πρόσωπα (69%) είναι εκείνα που τους «κοστίζουν» πιο πολύ συναισθηματικά.

[ads-post] 

Οι πολίτες επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της INTERVIEW, συμφωνούν σε ποσοστό 64,3% στο να γίνουν οι λειτουργίες χωρίς πιστούς στις εκκλησίες, με το 20,4% να διαφωνεί. Όσο για τα έξοδα των φετινών γιορτών, αυτά θα είναι μειωμένα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με το 75,9% των ερωτηθέντων και ίδια για το 22,1%.

Δείτε τους πίνακες:Πηγη: enikos.gr

GSHARE