Βόλος: Συγκλονίζει το μήνυμα γιατρού που νόσησε από κορωνοϊό: "Μην παίζετε τη ζωή σας κορώνα - γράμματα"


Ο Χαράλαμπος Μάνδρος, διευθυντής της Β' Παθολογικής και των κλινικών COVID-19 στο νοσοκομείο Βόλου, εκεί που πάλευε για να σώσει ασθενείς με κορονοϊό, βρέθηκε να νοσεί και ο ίδιος από τον ιό, που δεν κάνει διακρίσεις. Έπειτα από δέκα ημέρες κατ' οίκον περιορισμό επέστρεψε προχθές υγιής στο καθήκον και έκανε και εφημερία για να ξεκουράσει τους συναδέλφους του, που τις ημέρες που απουσίαζε έμειναν στο "πόδι" του παρέχοντας νυχθημερόν φροντίδα στους ασθενείς. Ο γιατρός μιλώντας στην εφημερίδα "Ταχυδρόμος" είπε "δεν το συνειδητοποιείς εύκολα". Συγκίνηση προκαλεί η επισήμανσή του πως "ουδείς άτρωτος" και ότι "ο γιατρός ανησυχεί περισσότερο επειδή γνωρίζει και τις επιπλοκές που μπορούν να συμβούν".
[ads-post] 
"Όλοι οι γιατροί είμαστε στην πρώτη γραμμή υψηλού ρίσκου και αυτό το τίμημα το πλήρωσα κι εγώ. Μπορεί να κόλλησα τον ιό, ήμουν όμως από τους τυχερούς. Τα συμπτώματα δόξα τω Θεώ ήταν ήπια και μπόρεσα να ανακάμψω πολύ γρήγορα" τόνισε. "Αυτό που σκεφτόμουν κλεισμένος μέσα σε ένα δωμάτιο είναι να μην κολλήσουν εξαιτίας μου οι δικοί μου άνθρωποι" συνεχίζει.

Σύμφωνα με τον κ. Μάνδρο, αυτό που πρέπει να αποτυπωθεί στο μυαλό των πολιτών είναι ότι "ο κορονοϊός είναι σοβαρό νόσημα, δεν είναι μια γρίπη, είναι κάτι τελείως διαφορετικό που δεν το έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα. Όλοι είμαστε ευάλωτοι". Ζητεί από τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός διότι ο ιός είναι "υπαρκτός και δεν αστειεύεται. Μην παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή τους και τη ζωή των δικών τους" ανέφερε μεταξύ άλλων.


*με πληροφορίες από εφημερίδα "Ταχυδρόμος"