Συναγερμός για μεγάλη κατολίσθηση σε ορεινό οικισμό της Καρδίτσας

Μετά τις νέες καταπτώσεις της Πεζούλας από την πρόσφατη νεροποντή, έρχεται να προστεθεί και η σοβαρή καθίζηση που είναι σε εξέλιξη στον οικισμό Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων (παλαιά ονομασία Πλακωτό).

Συγκεκριμένα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 29ης Δεκεμβρίου σημειώνεται κατολισθητικό φαινόμενο σε μεγάλη ακτίνα, με αβέβαιη εξέλιξη και άγνωστες επιπτώσεις στην ασφάλεια του οικισμού.

karditsa_12

Κλιμάκιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα με το δήμαρχο και επιστήμονες, αλλά και τη συνδρομή ειδικού συνεργάτη γεωλόγου – περιβαλλοντολόγου, επισκέφθηκαν άμεσα τον οικισμό, όπου διαπίστωσαν ότι μέχρι στιγμής τρεις κατοικίες, καθώς και το μοναδικό κατάστημα του οικισμού έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα κτίσματα είναι ακατάλληλα προς διαμονή, ενώ εκφράζονται φόβοι για την ασφάλεια του οικισμού.

Κατόπιν τούτων ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα με κατεπείγουσα επιστολή του ζήτησε να κηρυχθεί ο οικισμός Αγία Μαρίνα κοινότητας Καρίτσας Δολόπων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αποσταλεί κλιμάκιο ειδικών από το ΙΓΜΕ για την εκτίμηση της εξέλιξης του φαινομένου και υπόδειξη των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια των κατοίκων και του οικισμού γενικότερα.


Πηγή: Karditsalive.net