Τρίκαλα: Βοήθεια στο σπίτι με «έξυπνη» συσκευή


Η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών εν μέσω της πανδημίας. Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ., όπως ανακοινώθηκε, προσφέρουν, τη δυνατότητα με μια απλή συσκευή, στους πολίτες που έχουν ανάγκη και επιλεγέντες ωφελούμενοι/ες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» να μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με εκπαιδευμένο προσωπικό, για την παροχή υποστήριξης και, αν χρειαστεί, βοήθειας. Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία απευθύνεται σε απομονωμένα, μοναχικά άτομα, ιδίως αν πλήττονται από τον κορωνοϊό ή από τα μέτρα προστασίας για τον Covid-19.

Όσον αφορά τη λειτουργία του, το σύστημα λειτουργεί με δύο συσκευές. Μία συσκευή υποστήριξης (NOVO), που τοποθετείται στο σπίτι των ενδιαφερομένων και μία «έξυπνη» συσκευή χειρός (με «κουμπί πανικού»).

Μόλις ο ενδιαφερόμενος/η πατήσει συγκεκριμένο κουμπί, άμεσα καλείται το τηλεφωνικό κέντρο, που επικοινωνεί με τον πολίτη.

Για να δηλώσει το ενδιαφέρον του κάποιος/α θα πρέπει να καλέσει τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών (2431020000) του Δήμου Τρικκαίων και να ενημερώσει για το αίτημα, τις συγκεκριμένες ανάγκες και συνθήκες διαβίωσης.

Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala Α.Ε. συνεχίζουν να υλοποιούν προγράμματα ενίσχυσης της Κοινωνικής Μέριμνας. Για άλλη μια φορά την περίοδο της καραντίνας, προσφέρουν εξειδίκευση, επιστημονική υπηρεσία και ασφάλεια σε τρικαλινούς/ες.

Για τη λειτουργία της υπηρεσίας συνεργάστηκαν, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Τεχνολογίας & Ανθρώπινων Πόρων, η εταιρεία Legrand (παροχή εξοπλισμού) και η Γνώμων Πληροφορική Α.Ε.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αρμόδια αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου σημειώνει πως ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται στο πλευρό συμπολιτών και σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα. «Δράσεις που υλοποιήθηκαν την περασμένη άνοιξη, εμπλουτίστηκαν και συνεχίζονται. Το «Μείνε σπίτι και τηλεφώνησε – Είμαστε εδώ για σένα» (με αγορά και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, επείγουσες συνδιαλλαγές με το δημόσιο), η διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ κατ’ οίκον, η ενίσχυση του «Βοήθεια στο Σπίτι», η τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης και γενικά, η στήριξη των συμπολιτών – μελών ευπαθών ομάδων, δείχνουν πως η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα δίπλα στον πολίτη, ειδικά σε περιόδους σαν αυτήν, της πανδημίας».


Πηγή: naftemporiki.gr