13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας


H αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, που φέτος κλείνει τα 13 χρόνια ζωής, έχει ξεκινήσει. 

Η προκριματική επιτροπή της φετινής διοργάνωσης, αποτελούμενη από τους Ρόμπυ Εκσιέλ, κριτικό κινηματογράφου, Αποστόλη Καραμπάση, μουσικοσυνθέτη, και ΄Ακυ Μητσούλη, σκηνοθέτη, επέλεξε, μέσα ένα σύνολο 308 συμμετοχών από όλο τον κόσμο, 34 ελληνικές και 42 διεθνείς μικρού μήκους ταινίες, καθώς και 25 μικρού μήκους animation, για να διαγωνιστούν στο επίσημο πρόγραμμα του 13ου ΔΦΚΛ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 27 Μαρτίου έως 7 Απριλίου 2021. 

Με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία, όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσα από τον ιστότοπο του φεστιβάλ iffl.gr, με τον οποίο έχουν ήδη εξοικειωθεί οι σινεφίλ από την περυσινή διοργάνωση. Ωστόσο, η μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της Θεσσαλίας έχει προβλέψει μια δια ζώσης παρουσίαση των βραβευμένων φιλμ, σε ειδική προβολή που προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο του 2021, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν. Προσεχώς θα ανακοινωθεί και η κριτική επιτροπή του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος.

Επίσης διαδικτυακά θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάρτιο το κεντρικό αφιέρωμα της 13ης έκδοσης με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση στη Θεσσαλία», ενώ έχει προγραμματιστεί σχετική θεματική ημερίδα που θα λάβει χώρα με φυσικό τρόπο, στο πλαίσιο των διά ζώσης εκδηλώσεων του επόμενου Οκτωβρίου. 

Το πολυποίκιλο επετειακό αφιέρωμα, που εντάσσεται στον γενικό εορτασμό για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης «Ελλάδα 2021» και θα συνδυάζει την ιστορική έρευνα και το εθνολογικό στοιχείο με την καλλιτεχνική έκφραση, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στοιχεία και μαρτυρίες της εποχής, σύντομα βίντεο με συνεντεύξεις και διαδικτυακές διαλέξεις από ιστορικούς και μελετητές, προκήρυξη διαγωνισμού για τα σχολεία της Θεσσαλίας με θέμα τη δράση του Ρήγα Φεραίου, ζωγραφικές και ενδυματολογικές εκθέσεις, παρουσιάσεις δημοτικών τραγουδιών για τους ήρωες της Επανάστασης, όπως και μια καθαρά κινηματογραφική ενότητα πάνω στην αντιμετώπιση του εμβληματικού αγώνα του 1821 από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Να σημειώσουμε πως η παρακολούθηση όλων των διαδικτυακών ή δια ζώσης εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, που επιστρέφει και φέτος δυναμικά κόντρα στις δυσκολίες των καιρών, είναι ελεύθερη για το κοινό.
Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr