Βόλος: Σοκάρει η δικογραφία για το βιασμό 15χρονης με νοητική στέρηση


Αποτροπιασμό προκαλεί η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον 30χρονο Αλβανό που εκμεταλλευόμενος τη νοητική στέρηση μιας 15χρονης, φέρεται να ασέλγησε εναντίον της και να τη βίασε.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη στο Βόλο, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί συγκλονισμένη την υπόθεση. Θύτης ένας 30χρονος και θύμα μια ανήλικη κοπέλα. Οι δύο τους γνωρίστηκαν μέσω social media και γρήγορα ανέπτυξαν σχέσεις.

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της, η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία και την οποία παρουσιάζει αποκλειστικά το newsit.gr, οι δυο τους άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων.

«Τον γνώρισα μέσω facebook και του έστειλα πρόσκληση για να γίνουμε φίλοι περίπου στις γιορτές. Του είπα πόσο χρονών είμαι και μου είπε ότι είναι Αλβανός», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς η ανήλικη κοπέλα.

Στη συνέχεια της κατάθεσης της μιλάει για το πως κλείστηκε το ραντεβού την περασμένη Τρίτη, αλλά και για το τι επακολούθησε στο σπίτι που την οδήγησε ο 30χρονος. «Βρεθήκαμε σε ένα σημείο του Βόλου και στη συνέχεια πήγαμε στο σπίτι. Καθίσαμε στον καναπέ και στη συνέχεια μου ζήτησε να βγάλω τη ζακέτα μου γιατί είχε ζέστη. Τελικά βγάλαμε κι οι δύο μας όλα τα ρούχα μας και ήρθε από πάνω μου», είπε η 15χρονη.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η 15χρονη κοπέλα υπήρξε σεξουαλική επαφή με τον 30χρονο να «ολοκληρώνει».

Καθ΄ όλη τη διάρκεια που η ανήλικη κοπέλα ήταν στο σπίτι του άνδρα, οι γονείς της προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή μαζί της. Το κινητό της τηλέφωνο είχε δεχτεί πολλές κλήσεις από τον πατέρα της και την μητέρα της οι οποίες όμως είχαν μείνει αναπάντητες. Ο 30χρονος συμβούλεψε την κοπέλα να πει ότι είχε πάει σε μια φίλη της κι ότι δεν ήταν μαζί του.

Οι γονείς της όμως δεν την πίστεψαν και της ζήτησαν να τους πει την αλήθεια. Τότε τους ανέφερε το περιστατικό με τον 30χρονο άνδρα και αμέσως ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν στη σύλληψη του.

Ήταν η πρώτη φορά που θύτης και θύμα βρέθηκαν από κοντά μετά την ανταλλαγή των μηνυμάτων που είχαν στα social media.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση προσώπου ανίκανου σε αντίσταση, σε γενετήσια πράξη. Παραπέμφθηκε στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή. Βάσει της 1η παραγράφου του άρθρου 338 του Ποινικού Κώδικα, ποιος με κατάχρηση της διανοητικής ή σωματικής αναπηρίας άλλου από οποιαδήποτε αιτία ανικανότητας του να αντισταθεί, ενεργεί με αυτόν γενετήσια πράξη τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Από την πλευρά του ο αλλοδαπός στην απολογία του ανέφερε ότι δεν γνώριζε για τη νοητική στέρηση της κοπέλας κι ότι προχώρησαν σε φιλιά και χάδια, χωρίς να ολοκληρωθεί γενετήσια πράξη.


Πηγή: newsit.gr