68 νέα αυτοκίνητα παραδόθηκαν σήμερα στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλίας


Με 68 νέα οχήματα, 51 πομποδέκτες αυτοκινήτων και 4 φορητά ραντάρ ενισχύθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και το Ταμείο Συνοχής. Η επίσημη τελετή παράδοσης - παραλαβής πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λάρισα παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας Ταξίαρχου Αστέριου Μαντζιώκα και των Αντιπεριφερειάρχων Π.Ε. Λάρισας και Π.Ε. Μαγνησίας Χρήστου Καλομπάτσιου και Δωροθέας Κολυνδρίνη. Το επόμενο διάστημα οι αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλίας θα ενισχυθούν επιπλέον από την Περιφέρεια με 16 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες και 3 οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.


Σε συνεργασία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριο Μαντζιώκα και τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 επενδύουμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για σύγχρονα οχήματα και εξοπλισμό, ώστε οι αστυνομικές διευθύνσεις της Θεσσαλίας  να μπορούν να ανταποκρίνονται  στον επιχειρησιακό και κοινωνικό τους ρόλο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για συμβατικά αυτοκίνητα και 4χ4 με μεγάλη αυτονομία και εξοικονόμηση καυσίμου. Παράλληλα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους χρήστες και δημιουργούν συνθήκες καλύτερης αστυνόμευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αυξάνεται η δυναμικότητα του στόλου των αστυνομικών διευθύνσεων της Θεσσαλίας και η ταχύτητα επέμβασης της Αστυνομίας. Συνεργαζόμαστε με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενσυναίσθηση φτάνοντας σε αποτελέσματα. Το επόμενο διάστημα θα παραδοθούν ακόμη 16 μοτοσυκλέτες και 3 οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων που συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020. Είναι το δεύτερο πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που εκπονείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Αστυνομία για την ενίσχυση του εξοπλισμού των αστυνομικών διευθύνσεων της Περιφέρειας μας. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο, με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.


Από την πλευρά του ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας δήλωσε τα εξής: «Η Αστυνομία της Θεσσαλίας σήμερα εξοπλίζεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και του Ταμείου Συνοχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη μας κ. Κώστα Αγοραστό γιατί με θέρμη στήριξε την ένταξη του προγράμματος για τον εξοπλισμό της Αστυνομίας της Θεσσαλίας με νέο σύγχρονο στόλο. Έτσι σήμερα παραλαμβάνουμε 68 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 48 μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 και τα άλλα 20 μέσω του Ταμείου Συνοχής. Θα συνεχιστεί η παραλαβή και άλλων εξοπλιστικών ειδών για τις ανάγκες της αστυνομίας που έχουν ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πρόκειται για σύγχρονα αυτοκίνητα που αναβαθμίζουν το ρόλο μας και τις υπηρεσίες μας προς τους πολίτες».


Το πρόγραμμα 

Από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας ενισχύθηκαν με:

 15 Οχήματα τύπου SUV  

 33 Αστυνομικά Αυτοκίνητα 

 4 Φορητά Ραντάρ 

 51 Πομποδέκτες αυτοκινήτων 


Ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενισχυθούν με:

• 16 μοτοσικλέτες τύπου δίκυκλης αστυνόμευσης (on - off ή ισοδύναμο), υπηρεσιακού χρωματισμού, με όρθια θέση οδήγησης, δυο (2) επιβαινόντων, με βενζινοκινητήρα και με περιμετρική φωτεινή και ηχητική σήμανση.

• 3 αστυνομικά οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, υπηρεσιακού χρωματισμού, που θα έχουν φωτεινή σήμανση με φάρο οροφής και ηχητική σήμανση μέσω ηλεκτρονικής σειρήνας, σύγχρονης κατασκευής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Θα έχουν κλειστό ενιαίο αμάξωμα και κατάλληλη διαμόρφωση για την επιτόπια διερεύνηση ενός ατυχήματος και την άμεση μεταφορά του αστυνομικού προσωπικού στον τόπο αυτού.