Ξεκίνησε από τα χωριά της Καρδίτσας η φετινή έξοδος των τρακτέρ


Από τις πλατείες ορισμένων χωριών του νομού Καρδίτσας άρχισε φέτος η έξοδος των τρακτέρ από το χωράφι στο δρόμο και μάλιστα εν μέσω γενικής καραντίνας λόγω του κορονοϊού και παγωμένων θερμόμετρων λόγω... χιονιά.

Πληροφορίες του ΑγροΤύπου από τον Παλαμά Καρδίτσας αναφέρουν πως εδώ και δυο-τρεις ημέρες, τόσο στον Παλαμά, όσο και σε άλλα χωριά πέριξ, αγρότες άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες, μετά και το σχετικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ενώ αναβρασμός καταγράφεται και σε άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα, η Μαγνησία κ.λπ.

Τα κυριότερα αιτήματα των αγροτών, που δεν αποκλείουν σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δυναμικότερες μορφές αντίδρασης, ανάλογα βέβαια και με το πώς θα εξελιχθεί ο κορονοϊός και οι απαγορεύσεις, μέσα στο πρώτο δεκαπνεθήμερο του Φεβρουαρίου, σε συννενόηση πάντα με όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αγρότες από τον Παλαμά δεν αποκλείεται κάποια πορεία με τρακτέρ στην Καρδίτσα, είτε... μια έφοδος σε Εφορίες ή τον ΕΛΓΑ, από τον οποίο κι έχουν πολλά παράπονα.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις αποζημιώσεις που δεν πήραν λόγω του Ιανού, για τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών προϊόντων, το κόστος παραγωγής που δεν... πέφτει και θέματα που ειδικά για την Καρδίτσα, έχουν να κάνουν μετά το πέρασμα του Ιανού και με αντιπλημμυρικά έργα, που πρέπει να γίνουν.


Πηγη: agrotypos.gr

ΧΕΛΛΑΔΑ



Η Ενημέρωση για τους Αγρότες - Κτηνοτρόφους στο www.AgroNews365.eu


Εκρηκτική Ενημέρωση από την Ελλάδα και τον Κόσμο από την www.PressBOMB.gr