Βόλος: Λήστεψαν τη γυναίκα που ήθελε να τους δώσει ψωμί


Ζήτησαν λίγο ψωμί για να προκαλέσουν τη φιλανθρωπία της δύο νεαροί Ρομά ηλικίας μόλις 12 ετών ο ένας και 17 ο άλλος, σύμφωνα με τις περιγραφές και της έκλεψαν το πορτοφόλι που περιείχε το ποσό των 200 ευρώ.

Θύμα κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης έπεσε πριν από δύο εβδομάδες 73χρονη στον Βόλο. Η γυναίκα τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της για να τους βοηθήσει, εκείνοι όμως δεν την σεβάστηκαν.

Αντίθετα, προσπάθησαν να την ξεγελάσουν και να της αρπάξουν τα χρυσαφικά της και όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να τα καταφέρουν, τράπηκαν σε φυγή αρπάζοντας το πορτοφόλι της.

Σύμφωνα με μαρτυρία στο taxydromos.gr, το περιστατικό σημειώθηκε απογευματινή ώρα γύρω στις 17:00, όταν η 73χρονη άκουσε να της χτυπούν την πόρτα και έτρεξε να δει ποιος είναι.

Αντίκρισε τότε τους δύο Ρομά, οι οποίοι της ζήτησαν βοήθεια. Δεν φαντάστηκε ότι κάτι κακό θα συνέβαινε. Επηρεάστηκε από το νεαρό της ηλικίας τους και τους έβαλε στο σπίτι. Δεν σκέφτηκε ούτε ότι ήταν μόνη και απροστάτευτη για να τους φιλέψει.

Εκείνοι δυστυχώς ανταπέδωσαν τη «φιλοξενία» με κλοπή. Ζήτησαν να δουν δήθεν τα χρυσαφικά της γυναίκας και τη βέρα της βλέποντας όμως ότι εκείνη δεν τα έδινε, βούτηξαν πορτοφόλι που βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Η 73χρονη σοκαρίστηκε. Οταν κατάφερε να ανακτήσει την ψυχραιμία της ειδοποίησε την οικογένειά της και την Αστυνομία. Ευτυχώς, τουλάχιστον που οι δυο Ρομά δεν της επιτέθηκαν και της χτύπησαν.

Η Ελληνική Αστυνομία συμβουλεύει με κάθε τρόπο τους πολίτες να προσέχουν ποιον βάζουν στο σπίτι τους και να προσέχουν τις συναναστροφές με ξένους.


Πηγη: larissanet.gr