Απόστολος Καλογιάννης: "Κόσμημα για την Λάρισα το Προσκήνιο Πολιτισμού"


  • Δήλωση Δημάρχου Λαρισαίων για την συνέχιση και την ολοκλήρωση των εργασιών, μετά την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας για το μεγάλο άλμα της Λάρισας. Με πίστη στις συνεργασίες, στη δυναμική  και τις δυνατότητες της πόλης και των ανθρώπων της.» Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του για την έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας της υπογραφής της σύμβασης για τη συνέχιση των έργων στο Δημοτικό Θέατρο «Προσκήνιο Πολιτισμού». 

Ο κ. Καλογιάννης τονίζει ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών η Λάρισα θα αποκτήσει μια σημαντική πολιτιστική υποδομή  - κόσμημα που λείπει και η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί παραστάσεις υψηλού επιπέδου. 


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καλογιάννη, έχει ως εξής: 

«Η επικείμενη υπογραφή της σύμβασης για την συνέχιση των εργασιών στο «Προσκήνιο Πολιτισμού» (Θέατρο ΟΥΗΛ), ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Το Προσκήνιο Πολιτισμού με την ολοκλήρωση των εργασιών θα είναι ένα κόσμημα για την Λάρισα. 

Παραλάβαμε το φθινόπωρο του 2014 ένα τσιμεντένιο κέλυφος. Εργαστήκαμε με σωστό προγραμματισμό και σταθερά βήματα. Ο Δήμος Λαρισαίων επικαιροποίησε την μελέτη και προχώρησε στην προκήρυξη της α΄ φάσης των εργασιών, η οποία χρηματοδοτήθηκε με 3,5 εκατ. ευρώ από πόρους του Δήμου και έχει πλέον ολοκληρωθεί. 

Συνεργαστήκαμε στενά και αποτελεσματικά με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και εντάξαμε την β΄ φάση του έργου στο  πρόγραμμα ΒΑΑ του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ. 

Σε ορατό χρόνο η Λάρισα θα αποκτήσει μια σημαντική πολιτιστική υποδομή  που λείπει, ένα Δημοτικό θέατρο που θα μπορεί να φιλοξενεί παραστάσεις υψηλού επιπέδου. 

Ευχαριστώ για την συνεργασία τον περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό και τη διαχειριστική αρχή Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας. 

Συνεχίζουμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας για το μεγάλο άλμα της Λάρισας. Με πίστη στις συνεργασίες, στη δυναμική  και τις δυνατότητες της πόλης και των ανθρώπων της.»




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr