Σάλος στη Λάρισα: Ποια κόρη Κυβερνητικού Βουλευτή προσλαμβάνεται στην Πολιτική Προστασία;


Τρίβει τα μάτια του ο μέσος αναγνώστης διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Ντοκουμέντο για μια πρόσληψη που έγινε γνωστή μόλις πριν λίγο καιρό αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο δεν αναφέρθηκε ούτε καν στα τοπικά ΜΜΕ.

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο και ας βγάλει ο καθείς τα συμπεράσματα του..

«Αν και δικηγόρος στο επάγγελμα, κόρη γνωστού βουλευτή της ΝΔ ήταν μια από τους επιτυχόντες σε διαγωνισμό της Πολιτικής Προστασίας για την ιχνηλάτηση ασθενών κορονοϊού.

[ads-post] 

Καταγγελία πολίτη που απεστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Documentonews.gr, αναφέρει ότι η όλη υπόθεση είναι αρκετά περίεργη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σε πρόσφατο διαγωνισμό της Πολιτικής Προστασίας του οποίου τα αποτελέσματα έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, η νεαρή κόρη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Λάρισα επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλούς άλλους υποψηφίους για να προσληφθεί.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό που είχε προκηρύξει πριν λίγες ημέρες η Πολιτική Προστασία για την πρόσληψη 192 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα 8 μηνών.

Σκοπός της εργασίας είναι η ιχνηλάτηση και παρακολούθηση των διαδικασιών απομόνωσης και ελέγχου των ασθενών κορονοϊού COVID-19 και των στενών επαφών τους, καθώς και η συνδρομή στην αντιμετώπιση κάθε είδους σχετικής, υγειονομικής ή άλλης απειλής.

Έναν διαγωνισμό που δείχνει ότι η κυβέρνηση παίρνει προσωπικό για την ιχνηλάτηση κατόπιν εορτής. Δηλαδή εν μέσω καραντίνας και χιλιάδων κρουσμάτων καθημερινώς ενώ έχει κατηγορηθεί από εκατοντάδες πολίτες για τη μη ικανοποιητική ή καθόλου ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Στη θέση λοιπόν αυτή στη Λάρισα επελέγη η κα Αγγελική – Άννα (Λιάννα) Κέλλα η οποία είναι κόρη του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα και δικηγόρος στο επάγγελμα.

Όπως καταγγέλεται στο email που έλαβε το documentonews.gr, «το “περίεργο” με αυτή την προκήρυξη είναι ότι είχε και προσωπική συνέντευξη η οποία έδινε 40 μόρια! Μόρια έδιναν και οι ξένες γλώσσες καθώς και τα μεταπτυχιακά. Ως εκ θαύματος η Κελλα ενώ υστερουσε σε ακαδημαϊκά προσόντα πήρε τη μέγιστη μοριοδότηση στη συνέντευξη με αποτέλεσμα να είναι μέσα στη λίστα των επιτυχόντων».

Πράγματι, στη λίστα που βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, φιγουράρει το όνομα της κας Κέλλα. Και πράγματι έχει μοριοδοτηθεί με το μέγιστο στην προσωπική συνέντευξη, δηλαδή 40 μορια.

Να σημειωθεί ότι πράγματι στο διαγωνισμό αυτόν η συνέντευξη έδινε περισσότερα μόρια σε σχέση με τα ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων. Ειδικότερα, διαβάζουμε στην προκήρυξη

Από τα κριτήρια του Κεφαλαίου Ε΄ μοριοδοτούνται τα εξής:

α. Η γνώση ξένων γλωσσών: είκοσι (20) μόρια για άριστη γνώση κάθε ξένης γλώσσας και πέντε (5) μόρια για πολύ καλή γνώση κάθε ξένης γλώσσας.

β. Η προσωπική συνέντευξη: έως σαράντα (40) μόρια.

γ. Η κατοχή μεταπτυχιακού διπλώματος: είκοσι (20) μόρια, εφόσον παρέχει ειδίκευση ή συνάφεια με την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων, κρίσεων και καταστροφών και πέντε (5) μόρια σε κάθε άλλη περίπτωση.

Στην καταγγελία του ο πολίτης αναρωτιέται ακόμη αν η κα Κέλλα θα συνεχίσει να εργάζεται παράλληλα ως δικηγόρος. «Επίσης η Κελλα θα συνεχίσει να δουλεύει και ως δικηγόρος; Άρα θα έχει έσοδα από δύο δουλειές;;;

Αναλογιστείτε το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη προκήρυξη ήλπιζαν άνεργοι με προσόντα και χάνουν τη θέση τους από πλούσια κόρη βουλευτή της κυβέρνησης».

Το Documentonews.gr επικοινώνησε με την κόρη του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Κέλλα.

Η κα Λιάννα (Αγγελική – Άννα) Κέλλα επιβεβαίωσε ότι όντως βρίσκεται ανάμεσα στους επιτυχόντες του συγκεκριμένου διαγωνισμού και ότι αναμένεται η πρόσληψή της.

Απαντώντας στο ερώτημα της διπλής εργασίας που καταγγέλθηκε, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εργαστεί ως δικηγόρος ταυτόχρονα με την πρόσληψή της στην Πολιτική Προστασία. Δηλαδή για οκτώ μήνες, όπως δήλωσε στο documentonews.gr, θα εργάζεται μόνο στην Πολιτική Προστασία.

«Έχω καταθέσει ήδη την παραίτησή μου στο δικηγορικό σύλλογο της Λάρισας και δεν θα εργάζομαι ως δικηγόρος το διάστημα που θα είμαι στην Πολιτική Προστασία», δήλωσε συγκεκριμένα.

Οι απορίες βέβαια γιατί μια δικήγορος επέλεξε να εργαστεί στην ιχνηλάτηση του κορονοϊού και όχι στον τομέα της αλλά και γιατί στην προκήρυξη μια συνέντευξη έδινε περισσότερα μόρια σε σχέση με τις σπουδές ενός υποψηφίου, παραμένουν. Βέβαια, ο καθένας επιλέγει να εργαστεί όπου, όπως και όποτε εκείνος θέλει.>>

Υ.Γ. Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πόσο μάλιστα σε περιόδους που η μέση ελληνική οικογένεια βάλλεται από παντού και η οικονομία καταρρέει μήπως θα έπρεπε να βγει ο κος Βουλευτής να δώσει κάποιες εξηγήσεις ;

Εκτός αν δεν το θεωρεί απαραίτητο.


Πηγη: documentonews.gr


LSHARE