Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας: Μέτρα προστασίας για Εμπόρους - Εστίαση


Σε επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας αναφέρει τα εξής:

ΠΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 

ΚΟΙΝ: ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ 

Κ. Πρόεδρε,

Επειδή είναι σε εξέλιξη η πανδημία και η κρίση της οικονομίας, το βασικό ζητούμενο από τη σκοπιά μας, είναι τι μέτρα θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων ώστε να στηριχτούν οι χιλιάδες επαγγελματίες της Λάρισας,  τόσο οι έμποροι όσο και οι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης. Ειδικά ο κλάδος της εστίασης συνεχίζει να παραμένει κλειστός, συνεχίζει όμως να πληρώνει, και να πληρώνει και δημοτικά τέλη. 

Μετά από τρεις μήνες αποκλεισμού, βλέπουμε τις επιπτώσεις που φέρνει αυτή η κατάσταση στην επαγγελματική στέγη, αλλά και στη δυσκολία να πληρώσει αυτός ο κόσμος. Θεωρούμε ότι πρέπει να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, για να αποφασιστούν συγκεκριμένα μέτρα και απαλλαγές για τη στήριξη των επαγγελματιών της πόλης, ώστε να συμβάλει ο δήμος στο μέτρο του δυνατού στη στήριξη της παρουσίας του εμπορίου και των καταστημάτων του επισιτισμού στην πόλη μας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" επαναφέρει την αναλυτική πρόταση που είχε καταθέσει σε προηγούμενη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου. 

  • Απαλλαγή των καταστηματαρχών από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου που παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση. 

  • Καθώς και απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).

  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο 6μηνο. 

  • Απαλλαγή για το επόμενο 6μηνο, αλλά και το 3μηνο που προηγήθηκε, από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ για τις πληττόμενες επιχειρήσεις (σχετικοί ΚΑΔ).

  • Απαλλαγή της εισφοράς Αθλητικών συλλόγων και σωματείων για χρήση αθλητικών δημοτικών εγκαταστάσεων για όλο το διάστημα που παραμένουν κλειστοί.

  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

  • Να μη διαταραχθεί η Ρύθμιση χρεών των 100 δόσεων  για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας 

  1. Κρίκης Πέτρος

  2. Παναγιώτου Ιωάννης 

  3. Παπαδούλης Γεώργιος




Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr