Ανασυγκρότησης της ΟΤΟΕ με σκοπό την διασφάλιση της απασχόλησης των τραπεζουπαλληλων


ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ 

Ο Γραμματέας του Νομαρχιακού παραρτήματος ΟΤΟΕ νομού Λάρισας, Κώτσιος Αθανάσιος, με δελτίο τύπου προς την "LARISACITYNEWS.gr" αναφέρει τα εξής :

Μετά από 14 χρόνια στην προεδρία της ΟΤΟΕ ο Σταύρος Κούκος αποχώρησε και τυπικά σήμερα (18/1/2021) από την ηγεσία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας. 


Η αυλαία της επιτυχημένης μακρόχρονης θητείας του Σταύρου Κούκου στην ηγεσία της Ομοσπονδίας, ο οποίος συμμετείχε στο πρόσφατο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων της Εθνικής τράπεζας,  έπεσε σήμερα σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ κατά την οποία κατέθεσε και τυπικά την επιστολή αποχώρησής του. 

Τον Σταύρο Κούκο διαδέχεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΥΕΤΕ), Γιώργος Μότσιος, ο οποίος επίσης ανήκει στην Δημοκρατική Συνδικαλιστική Ενότητα (ΔΗΣΥΕ). 

Επίσης, αποχώρησε ο γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, με τον Ανδρέα Καλλίρη (Alpha Bank) της ΔΑΚΕ, να παίρνει τη θέση του.  

Στις 18/1/2021 συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ με  θέμα τη συμπλήρωση και ανακατανομή των θέσεων του Προεδρείου της Ομοσπονδίας, λόγω αποχώρησης του Πρόεδρου, Σταύρου Κούκου και του Γενικού Γραμματέα, Αχιλλέα Μυλωνόπουλου.


Το Προεδρείο της ΟΤΟΕ ανασυγκροτείται ως εξής:

Πρόεδρος - Μότσιος Γιώργος

Αντιπρόεδρος - Σαξώνης Σωτήρης 

Γενικός Γραμματέας - Καλλίρης Ανδρέας 

Αν. Γενικός Γραμματέας - Αρβανίτης Γιώργος 

Ταμίας - Χαραλαμπόπουλος Θεόδωρος 

Αν. Ταμίας - Σιδεράτος Γιάννης 

Οργαν. Γραμμ. Νομ. Παραρτημάτων - Δικαιοφύλαξ Κων/νος 

Οργαν. Γραμμ.  Συλλόγων - Ντότσικας Φώτης 

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας ευχαρίστησαν τους απερχόμενους Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα για την πολυετή ουσιαστική προσφορά τους στο Συνδικαλιστικό Κίνημα του κλάδου και για την εποικοδομητική συνεργασία και συμβολή τους σε μια μακρά περίοδο μεγάλων και πρωτόγνωρων προκλήσεων για τους εργαζόμενους και για το Συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου. 

Η διαδρομή τους συνδέθηκε κυρίως με την αποτελεσματική υπεράσπιση και προστασία του θεσμού της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και την προστασία της απασχόλησης απέναντι στις προσπάθειες ευθείας αμφισβήτησης και κατάργησής της.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου συνεχίζουν να δοκιμάζονται από πρωτοφανείς προκλήσεις, από τους περιορισμούς και τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και από την επιτάχυνση  των αλλαγών που δρομολογούνται στα εργασιακά μας δικαιώματα στον κλάδο και γενικότερα στη χώρα. 

Απέναντι σε αυτή την νέα και εξελισσόμενη πραγματικότητα, η συστηματική, αξιόπιστη και ενωτική δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος του κλάδου είναι σήμερα επιτακτικά αναγκαία.

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται και θα έχουν πάντοτε δίπλα τους την ΟΤΟΕ, ως επιτελικό θεσμό, συντεταγμένη φωνή και ασπίδα προστασίας ολόκληρου του κλάδου. 

Αλλά και η ΟΤΟΕ μαζί με τους Συλλόγους-μέλη της χρειάζεται τους εργαζόμενους, που ήταν, είναι και θα είναι η κύρια πηγή δύναμης, διεκδίκησης, παρέμβασης και απήχησής της.

Με συνέχεια, με συνέπεια, με προοπτική, το Συνδικαλιστικό Κίνημα του κλάδου είναι εδώ, αποφασισμένο να δώσει όσες μάχες χρειαστούν, σε όλα τα μέτωπα. 

Είναι εδώ, σταθερά δίπλα στη συναδέλφισσα και στον συνάδελφο, για την προάσπιση της εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας. Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας της ΟΤΟΕ και των προσδοκιών των εργαζομένων στις τράπεζες.



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr