Λάρισα: Απόφαση – ανατροπή για μαχαίρωμα εστιάτορα στο Μουργκάνι Καλαμπάκας


Ανατρεπτική υπήρξε χθες η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας για δύο αλλοδαπούς κατηγορούμενους που παραπέμφθηκαν με αφορμή την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 58χρονου Καλαμπακιώτη εστιάτορα που μαχαιρώθηκε από 43χρονο Αιγύπτιο υπήκοο, ο οποίος παραμένει άφαντος από τις 22 Μαΐου του 2013.

Το ΜΟΕ Λάρισας επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών σε μία 43χρονη υπήκοο Αλβανίας, ενώ αθώωσε έναν 60χρονο υπήκοο Αιγύπτου με την επωνυμία «Ζήκος», αντί της 14ετούς κάθειρξης που είχε επιβάλει (σ.σ. και στους δύο) πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας, σε μια υπόθεση που απασχόλησε την  κοινωνία των Τρικάλων με αφορμή και το γεγονός ότι μια αστική διαφορά, μεταξύ του Καλαμπακιώτη ιδιοκτήτη - για μια περίοδο - του κέντρου «Όαση» και του 60χρονου Αιγύπτιου και διαχειριστή του ίδιου κέντρου που εδρεύει στο Καστράκι Καλαμπάκας και ως καφέ – εστιατόριο (ψησταριά, κ.λπ.) εξυπηρετούσε κυρίως  ταξιδιώτες – επιβάτες λεωφορείων στο Μουργκάνι.

Για το μαχαίρωμα κατηγορούνταν άλλος 43χρονος Αιγύπτιος υπήκοος (με το προσωνύμιο «Ρονάλτο» επειδή είχε τον σωματότυπο του γνωστού ποδοσφαιριστή) που όμως παραμένει φυγόδικος.


Πηγη: Ελευθερία (Β. Κακάρας)