Αντιπολεμικη Κινηση Λαρισας:«Δαπάνες για υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές - Όχι στη νέα κούρσα εξοπλισμών»



Σε ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας τονίζονται τα εξής:

«Η Κυβέρνηση εν μέσω Πανδημίας που έχει κοστίσει την ζωή σε πάνω από 5 χιλιάδες συμπολίτες μας αφαιρεί με ευκολία 2,5 δις ευρώ από τα δημόσια ταμεία για την αγορά πολεμικών αεροσκαφών όταν υπάρχει σοβαρή ανάγκη από περισσότερες ΜΕΘ, Ιατρούς, Υγειονομικούς, εκπαιδευτικούς, μέσα μεταφοράς και κοινωνικές παροχές.

Η υπερψήφιση της αγοράς των 18 Γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Ραφάλ από το σύνολο των εκπροσώπων της Ελληνικής άρχουσας τάξης (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ ,ΚΙΝΑΛ…) φανερώνει την στρατηγική τους σύμπλευση στο μοναδικό «πατριωτικό καθήκον» που γνωρίζουν: Την τυχοδιωκτική πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα του Ευρωατλαντισμού !

Πίσω από τις κορώνες για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας, Κυβέρνηση και Αστική αντιπολίτευση δίνουν το πράσινο φως σε μια νέα εξοπλιστική κούρσα, η οποία μεταφράζεται σε κέρδη στους λογαριασμούς των πολεμοκάπηλων εμπόρων όπλων και των Ιμπεριαλιστών “συμμάχων” μας. Με την αγορά των Ραφάλ το Γαλλικό κράτος εξαργυρώνει την εμπλοκή του στην Ελληνοτουρκική αντιπαράθεση, εξασφαλίζοντας κέρδη για τα μονοπώλιά του και εμπεδώνοντας τον περιφερειακό του ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο στα πλαίσια του Ευρωατλαντικού άξονα.

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων καμαρώνουν στα διεθνή φόρουμ, πως βρίσκονται στην 2η θέση σε Νατοϊκές δαπάνες ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ, μετά τις ΗΠΑ. Επί σειρά ετών, οι  Αμερικανικές, Γαλλικές και Γερμανικές εταιρίες όπλων, κερδοσκοπούν πουλώντας οπλικά συστήματα και τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Κι όμως, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της βουλής για την υπερψήφιση της αγοράς των Ραφάλ, ο ένας μετά τον άλλον οι εκπρόσωποι της Αστικής τάξης έκαναν λόγω για την ανάγκη ενίσχυσης των εξοπλισμών. Στην πραγματικότητα, οι παραπάνω δαπάνες μικρή σχέση έχουν με την άμυνα της χώρας, καθώς οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στο πλευρό των Ιμπεριαλιστών, στις επιχειρήσεις τους στο Μάλι, την Σαουδική Αραβία και αλλού. Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν θέση στο πλευρό των ξένων Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και απαιτούμε να επιστρέψουν άμεσα.

Ως Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας  καταγγέλλουμε την προκλητική απόφαση της αγοράς των Γαλλικών πολεμικών μαχητικών, όπως και την συνεχιζόμενη παρέμβαση των Ιμπεριαλιστών στην περιοχή.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα που υπερψήφισαν την παραπάνω αγορά, πως συνειδητά αφαιρούν χρήματα από τα ταμεία της χώρας για να εξυπηρετήσουν την τυχοδιωκτική πολιτική τους.

Απαιτούμε την στήριξη της κοινωνίας που στενάζει υπό πρωτοφανείς συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης,

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΟΥΡΣΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ

ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – Ε.Ε.   ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ».



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr