Άννα Βαγενά: «Εκ προμελέτης έγκλημα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»



Σε δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άννας Βαγενά επισημαίνονται τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες ενός εγκλήματος από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όχι από αμέλεια όπως ίσως είναι βολικό να φαίνεται, αλλά εκ προμελέτης και με θύμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και κεκτημένα με αγώνες και με αίμα θεμελιώδη εργασιακά και ατομικά δικαιώματα.

Τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν πλέον ένα-ένα στη θέση τους και αρχίζει να διαφαίνεται πως η πανδημία «ήρθε κουτί» στην κυβέρνηση για την εφαρμογή ενός αμείλικτου και βαθιά αντιλαϊκού σχεδίου, που θα ζήλευε και η Μάργκαρετ Θάτσερ, μία ωδή στο πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού.

Τη στιγμή που η ελληνική οικονομία καταγράφει τη χειρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη και οι εργαζόμενοι τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος, που τα χρέη επιχειρήσεων και εργαζομένων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 9 δισ. ευρώ, που τα κόκκινα δάνεια πλησιάζουν τα 10 δισ. ευρώ και που οι προβλέψεις για το πρώτο τρίμηνο του 2021 δείχνουν ύφεση της τάξης του 11%, η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη 4,5% το 2021.

Και, όμως, η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις εγκλωβισμένες σε ένα αδιέξοδο που οδηγεί σε βέβαιο λουκέτο, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να κρέμονται από μία κλωστή και άλλα τόσα νοικοκυριά στα όρια της ανέχειας. Είναι αυτή η στάση της αμέλεια και αδυναμία να διαχειριστεί την κατάσταση ή μήπως μία μελετημένη στρατηγική;

Το περίφημο «σχέδιο Πισσαρίδη», ένας προπομπός του τι μας περιμένει, προσβλέπει στην ολοκληρωτική εξαφάνιση των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων. Ο Πτωχευτικός Κώδικας, που ψηφίστηκε πρόσφατα, περιμένει στη γωνία όποιον βρεθεί αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία προκειμένου να εκπλειστηριάσει περιουσίες. Η προστασία σε 35.000 πρώτες κατοικίες αίρεται, επειδή «πιέζουν οι τράπεζες». Η χρεοκοπία των ασφαλιστικών ταμείων πρόκειται να «θεραπευτεί» με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Η κυβέρνηση ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει την τεράστια κρίση που έρχεται στην αγορά εργασίας ως ευκαιρία για να περάσει νέους νόμους, που θα καταργήσουν τις υπερωριακές αμοιβές, θα αυξήσουν τα ωράρια απασχόλησης, θα μειώσουν κι άλλο τους ήδη εξαθλιωμένους μισθούς και θα απελευθερώσουν τις απολύσεις. Έχουμε ήδη δει όλα αυτά τα δείγματα γραφής, τα οποία αναπτύσσονται πλέον ολοκληρωμένα στο «εγχειρίδιο» της κυβέρνησης, το «σχέδιο Πισσαρίδη».

Η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να αναχαιτίσει την ύφεση στην ελληνική οικονομία και επιλέγει να μην το κάνει, προκειμένου να κάνει πράξη την πιο άγρια φαντασίωση των πιο φανατικών υπέρμαχων του «δεν υπάρχει κοινωνία, μονάχα το άτομο».



Όλη η Ενημέρωση από την Λάρισα και την Θεσσαλία στην www.LarisaCityNews.gr