Κινητικότητα για την ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Λάρισας


Κινητικότητα καταγράφεται στο μέτωπο της ανέγερσης έξι νέων δικαστικών μεγάρων καθώς και στην ανακατασκευή άλλων έξι (μεταξύ αυτών και της Λάρισας), καθώς το υπουργείο Υποδομών προχωρά μέσω ειδικού συμβούλου την προετοιμασία για τους τρεις νέους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ, με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ.

Στον πρώτο διαγωνισμό εντάσσεται η ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου καθώς και η ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά.

Στον δεύτερο διαγωνισμό ΣΔΙΤ εντάσσεται η ανέγερση των νέων δικαστικών μεγάρων σε Κιλκίς, Σέρρες και Έδεσσα καθώς και η ανακατασκευή του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Στον διαγωνισμό εντάσσεται η κατασκευή των νέων δικαστικών μεγάρων σε Λαμία και  Βόλο και η ανακατασκευή των κτιρίων που χρησιμοποιούν τα δικαστήρια σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Οι ανάδοχοι που θα προκύψουν μέσω των διαγωνισμών που θα ξεκινήσουν προσεχώς να προετοιμάζονται θα αναλάβουν την κατασκευή των νέων κτηρίων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων, αλλά και τη συντήρησή τους.

[ads-post] 

Οι ανάδοχοι των τριών διαγωνισμών ΣΔΙΤ δε θα αναλάβουν μόνο την κατασκευή των νέων κτηρίων ή την αναβάθμιση των υφιστάμενων.

Μέσω πολυετών συμβάσεων θα αναλάβουν και τη συντήρηση των κτηρίων, προκειμένου να αποφεύγονται οι εικόνες εγκατάλειψης που συναντούν σήμερα οι πολίτες σε πολλά δημόσια κτήρια.

Η διάρκεια των ΣΔΙΤ θα είναι πιθανότατα τα 30 έτη (συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου κατασκευής).


Πηγη: kosmoslarissa.gr




Διαβάστε Περισσότερα: www.LarisaCityNews.gr