Μετάλλαξη κορωνοϊού: Τέσσερα κρούσματα με το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκαν στην Ελλάδα

krousmata534

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα - Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και τέθηκαν σε καραντίνα

Ανησυχία έχει προκληθεί στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού με τα μεταλλαγμένο στέλεχος που ανιχνεύθηκε αρχικά στη Βρετανία και σχετίζεται με την υψηλότερη μεταδοτικότητα.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε έλεγχο του Ιδρύματος Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, το μεταλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί σε 4 κρούσματα - ταξιδιώτες που επέστρεψαν από τη Βρετανία, και το γεγονός αυτό φαίνεται πως συνετέλεσε στην απόφαση για ακόμη πιο αυστηρό lockdown που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επόμενη εβδομάδα. Τα συνολικά κρούσματα ταξιδιωτών από τη Βρετανία που εξετάστηκαν, ήταν έξι. 
[ads-post] 
«Τα τέσσερα άτομα ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ελλάδα από τη Βρετανία. Βρίσκονται σε καραντίνα» δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, στο Reuters.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα θα συνεκτιμηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρθούν και αποφάσεις που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα σήμερα και το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε τον εντοπισμό κρουσμάτων με το μεταλλαγμένο στέλεχος.


Πηγη: protothema.gr

GSHARE